Asverstrooiing met een vliegtuig boven zee voor de kust van Scheveningen, Zandvoort, Egmond aan Zee en het westelijke deel Waddenzee

Rotterdam Airport, 14 september 2018

Vlucht 
Start motor: 13:33 uur
Take off: 13:38 uur
Landing: 15:42 uur

U kunt hier de vliegroute bekijken


Beste nabestaanden,

Zojuist thuis gekomen en direct gekeken of de filmopnames zijn gelukt. Tot mijn grote verdriet is dit niet het geval en is er niks van de  vlucht opgenomen.  De apparatuur hangt buiten het vliegtuig waardoor ik dit niet eerder heb kunnen zien dan na de landing. Mijn excuses aan iedereen die ik hiermee teleurgesteld heb.

Vriendelijke groet,

Sebastiaan Smit


Deze asverstrooiing per vliegtuig heeft plaatsgevonden met een Cessna 172

Cessna 172


Asverstrooien per vliegtuig ter hoogte van Scheveningen

Boven de pier van Scheveningen is er een cirkel gevlogen als symbolische groet aan nabestaanden op het strand. Na het voltooien van deze cirkel zijn we de Noordzee op gevlogen voor de asverstrooiing.

Ter hoogte van de pier is er een cirkel gevlogen.

De asverstrooiingen per vliegtuig boven de Noordzee hebben op ongeveer 10 km uit de kust van scheveningen ter hoogte van de Houtrustboei plaatsgevonden. Tijdens het verstrooien van de as is het vliegtuig blijven cirkelen. Dit kunt u ook zien aan de route die is gevlogen.

Tijdstip van asverstrooien
tussen 13:53 uur en 14:06 uur

Geografische positie
52º 10′ 06” NB – 04º 10′ 34” OL

Half tot zwaar bewolkt met af en toe mooie opklaringen. Hierdoor mooie schaduwplekken op zee. Zicht >10 km. Wind vrij matig uit het zuidwesten 3 Bft. Kleine golven op zee met hier en daar een schuimkop.


Asverstrooien per vliegtuig ter hoogte van Zandvoort

Ter hoogte van de hoge flat, in de volksmond de Bouwensflat, aan de boulevard is er een cirkel gevlogen als symbolische groet aan nabestaanden op het strand. Na het voltooien van deze cirkel zijn wij de zee opgevlogen voor de asverstrooiingen.

De as verstrooiingen per vliegtuig boven de Noordzee voor de kust van Zandvoort hebben op ongeveer 7 km uit de kust plaatsgevonden. Tijdens het verstrooien van de as is het vliegtuig blijven cirkelen. Dit kunt u zien aan de route die is gevlogen.

Tijdstip van asverstrooien
14:21 uur -14:24 uur

Geografische positie
52º 24′ 56” NB – 04º 27′ 56” OL

Half tot zwaar bewolkt met af en toe mooie opklaringen. Hierdoor mooie schaduwplekken op zee. Zicht >10 km. Wind vrij matig uit het zuidwesten 3 Bft. Kleine golven op zee met hier en daar een schuimkop.


Asverstrooien per vliegtuig ter hoogte van Egmond aan Zee

Ter hoogte van de vuurtoren is er een cirkel gevlogen als symbolische groet aan nabestaanden op het strand. Tijdens het voltooien van de cirkel is de as boven zee verstrooid.

De asverstrooiing per vliegtuig boven de Noordzee voor de kust van Egmond aan Zee heeft op ongeveer  2 km uit de kust plaatsgevonden.  U kunt de cirkel van de verstrooiing zien op de route die is gevlogen.

Tijdstip van asverstrooien
14:34 uur

Geografische positie
52º 37′ 17” NB – 04º 36′ 30” OL

Half tot zwaar bewolkt met af en toe een spat regen. Zicht >10 km. Wind vrij matig uit het zuidwesten 4 Bft. Kleine golven op zee met hier en daar een schuimkop.


Asverstrooien per vliegtuig boven het westelijke deel Waddenzee

Tijdstip van asverstrooien
14:50 uur

Geografische positie
52º 58′ 43” NB – 05º 02′ 50” OL

Half tot zwaar bewolkt met af en toe een spat regen. Zicht >10 km. Wind vrij matig uit het zuidwesten 3 Bft. Kleine korte golven op zee.


Foto’s


Asverstrooiing voor de kust van Scheveningen

Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Apeldoorn – Meerbloemhof Zoetermeer –  Heeze te Heeze – Rijtackers Eindhoven – Haarlemmermeer te Nieuw-Vennep – Bergen op Zoom te B.op Z. – Zuylen Breda – Essenhof Dordrecht –  Rhijnhof te Leiden – Schollevaar Capelle a/d IJssel – Rosmalen te Rosmalen – Crematorium de Linge Tiel –  Yarden Crematorium Ockenburg – Hart van Berkelland Haarlo – Crematorium Waalstede – Yarden Crematorium Groningen – Crematorium Sneek – en div. van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige as.


Asverstrooiing voor de kust van Zandvoort

Westgaarde Amsterdam – Crematorium Zaanstad te Zaandam- Bouwens Uithoorn – Westerveld te Driehuis (Velsen) –  Crematorium De Boskamp Assen – Dieren te Dieren – Moscowa Arnhem – Jonkerbos Nijmegen.


Asverstrooiing voor de kust van Egmond aan Zee

Yarden Crematorium Schoterhof.


Asverstrooiing boven de Waddenzee

Yarden Crematorium Groningen.


Officiële Verklaring met Maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.