Op 25 mei 2021 zijn wij per schip om 14:15 uur vanuit de haven van Den Helder uitgevaren naar een mooie plek ergens op zee. Op deze locatie is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid. Om 15:55 uur lagen wij weer aan de kade.

Deze asverstrooiingsplechtigheid is uitgevoerd met het voormalige marineschip, het KNRM-vaartuig mrb Javazee.

U kunt hier de route zien die is gevaren

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken:


Asverstrooiing op de Noordzee

Datum en tijd van de asverstrooiing: 25.05.2021 tussen 14:53 uur en 15:32 uur.

Geografische positie:
52° 59′ 17” NB – 04° 42′ 41” OL

Wisselende (stapel)bewolking met zonnige momenten. Mooie schittering van de zon op het zeewater. Een  vrij krachtige later krachtige wind uit het ZW, windkracht 5-6. Korte matige, later langere hogere golven met veel schuimkoppen. Stroming naar het noorden (eb).


Verloop asverstrooingsceremonie

Na de laatste asverstrooiing is het schip een cirkel symbolisch om asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria asverstrooiing op de Noordzee

Cereshof Stadskanaal – Yardenhuis van Schagen – Yarden Crematorium Groningen – Crematorium Laren – Yarden Stilleweer – Yardenhuis Schoterhof – Crematorium Venlo – Crematorium Heerlen – Crematorium Ommeland en stad  – Crematorium Alkmaar – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.