Asverstrooiing op de Noordzee bij Den Helder

Op 6 december 2022 zijn wij om 13:58 uur vanuit de KMJC-haven in Den Helder naar zee vertrekken met assen van verscheidene overledenen. Wij zijn langs de Noord-Hollandse kust blijven varen richting boei 12. Toen wij vertrokken was de wisseling van het tij van laag naar hoog. Door de harde stroming van 1,5 zeemijl per uur uit het zuiden hebben wij ons eenmaal weer in positie moeten varen om niet teveel weg te drijven. Het weer had vandaag alle weertypes in zich. Het was mooi met stapelwolken, zon, regen en een zeer mooie regenboog. Er woei een een fris maar matig briesje uit het noordnoordwesten, windkracht 3.

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.

Datum en tijd van de asverstrooiing:
06.12.2022 tussen 14:32 uur en 15:13 uur.

Geografische positie tussen:
start : 52° 57′ 51” NB – 04° 41′ 48” OL
einde: 52° 58′ 01” NB – 04° 42′ 16” OL


Verloop asverstrooiingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er twee assen met een bloemengroet verstrooid na de asverstrooiing. Na de laatste asverstrooiing is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven, waarna het schip een cirkel om het zeegraf heeft gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u later een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Tot slot

Beste nabestaanden,

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit