Asverstrooiing vanuit de haven Den Helder op de Waddenzee en Noordzee

Vandaag is voor onderstaande crematoria op respectvolle wijze de as per schip vanuit de haven van Den Helder op zee verstrooid.

Vertrek 16:25 uur vanaf het KNRM reddingsstation.

 

Aqua-Omega vaart met het reddingsschip Javazee vanuit De Helder voor de verstrooiing of bijzetting van de as op de Noordzee of Waddenzee.

U kunt hier de route bekijken

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken

 Datum en tijdstip van asverstrooiing op de Noordzee

21.02.2018 tussen 16:50 uur en 17:25 uur.

Geografische positie:
Start 52° 59′ 40” N – 04° 42′ 9” O
Einde 52° 59′ 47” N – 04° 42′ 7” O

Dit is ongeveer 3 km voor de kust van Den Helder en ongeveer 300 meter voor kust van Texel.

Een matige wind uit noordoosten 4 Bft. Een blauwe hemel met in het westen hier en daar een wolk waar de stralen van de zon mooi doorheen kwamen. Een rustige deinende zee met een lichte stroming naar het zuiden (eb). 


Afloop

Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er een bloemengroet gegeven namens ~Aqua-Omega. Hierna heeft het schip een cirkel om de plaats van de bloemen gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken en is de vlag weer in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Den Helder.


Hier onder enkele foto’s gemaakt tijdens de vaart:

 

 


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria asverstrooien Noordzee:

Crematorium Schagerkogge  – Crematorium Reestborgh – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam –  en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.