Attentie: Asverstrooiing per vliegtuig vanuit de luchthaven van Rotterdam boven de Noordzee op vrijdag 12 juli 2024 verplaatst naar maandag 15 juli

Attentie: Asverstrooiing per vliegtuig vanuit de luchthaven van Rotterdam boven de Noordzee op vrijdag 12 juli 2024 verplaatst naar maandag 15 juli

Asverstrooiing per vliegtuig boven de Noordzee bij Scheveningen, Zandvoort en Egmond aan Zee

Attentie: De vlucht is verplaatst naar maandag 15 juli, vertrektijd om 15:00 uur.

Op maandag 15 juli vertrekken wij met een Cessna 172 vanaf de luchthaven van Rotterdam om zorg te dragen voor het verstrooien van de as van verschillende overledenen boven de Noordzee, als het weer het toelaat. We beginnen bij Kijkduin en vliegen dan naar Scheveningen om daar een plek te kiezen om het as van verschillende overledenen te verstrooien. Vervolgens gaan we verder naar Zandvoort en Egmond aan Zee. Bij elke locatie kan er een afscheidscirkel gevlogen worden voor nabestaanden op het strand. Ook kunnen er diverse fly-by asverstrooiingen worden gevlogen. Als u van plan bent om op het strand afscheid te nemen van uw dierbare, laat het ons dan van tevoren weten via de telefoon of e-mail.

Het weer kan een grote invloed hebben op onze vluchten en de asverstrooiing. Als het weer slecht is, zoals bij laaghangende bewolking, wind en regen, kan het zijn dat we de asverstrooiing per vliegtuig moeten annuleren of afbreken. We hechten veel waarde aan veiligheid en stellen deze altijd voorop. Als u zich afvraagt of de asverstrooiing doorgaat of niet, kunt u op de dag van de vlucht of ervoor onze website raadplegen. U kunt ons ook bellen op ons telefoonnummer 023 542 41 94. We staan u graag persoonlijk te woord.

Luchthaven: Rotterdam The Hague Airport
Vliegtuig: Cessna 172
Vertrektijd: 15:00 uur

U kunt onze locatie hier live volgen:

Hierbij moet wel gezegd worden dat, hoezeer wij ook ons best doen, de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om onze tracker operationeel te houden. Er kan echter altijd wat mis gaan.


Het vliegtuig

Het vliegtuig klaar voor vertrek.

Logboek
Na afloop van de asverstrooiingsvlucht zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan van de vlucht en posities. U ziet bijvoorbeeld wat onze vliegroute is geweest, op welke tijden en geografische posities de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Ook zullen wij video-opnames maken die u achteraf op deze website kunt terugkijken. Dit onder voorbehoud van technische storingen.

De mogelijkheden
U kunt het vliegtuig ‘uitzwaaien’ en naar open zee zien vliegen op de volgende locaties: Scheveningen ter hoogte van de pier (zie foto), Zandvoort ter hoogte van de Bouwensflat (zie foto) en Egmond aan Zee ter hoogte van de vuurtoren. Op deze locaties maken wij een farewell pass als symbolische laatste groet aan nabestaanden die zich op het strand hebben verzameld. Wilt u weten waar de asverstrooiing van uw dierbare wordt precies plaatsvindt kijk dan helemaal onderaan dit bericht hier vindt u de verschillende crematoria met hun asverstrooiingslocaties.


Asverstrooiing ter hoogte van Scheveningen 13:45 uur

Scheveningen pier tijdens de afscheidscirkel.

Boven de pier van Scheveningen vliegen wij als een symbolische laatste groet een cirkel. Daarna vliegen wij naar zee om een mooi plekje uit te kiezen voor de asverstrooiing.

De as uitstrooiing vindt ongeveer 4- 6 km uit de kust plaats.


Asverstrooiing ter hoogte van Zandvoort ca. 14:15 uur

De Bouwensflat Zandvoort.

Hoge flat in Zandvoort, in de volksmond ‘Bouwensflat’

Ter hoogte van dit hoge gebouw aan de boulevard van Zandvoort vliegt het vliegtuig als laatste groet een cirkel. Vervolgens vliegen wij naar zee om een mooie locatie uit te zoeken voor de asverstrooiing.

Asverstrooiingen boven zee voor de kust van Zandvoort vinden plaats op ongeveer 4-6 km uit de kust.


Asverstrooiing Egmond aan Zee ca. 14:45 uur

Vuurtoren bij Egmond aan zee tijdens de afscheidscirkel.

Ter hoogte van de vuurtoren vliegen wij een cirkel als groet aan nabestaanden op het strand. Vervolgens verstrooien wij de as op ca. 4 km van de kust boven de Noordzee.

Gaat de vlucht wel of niet door?
In geval de weersverwachting spreekt van storm, dichte mist of zware regenval kunt u ons de dag voor de vlucht bellen, of dit bericht raadplegen om te weten te komen of de vlucht doorgaat. Als de vlucht moet worden geannuleerd wordt hij zo snel mogelijk alsnog uitgevoerd. De nieuwe datum laten wij weten in een mededeling in de rubriek Berichten.

Blijf niet met vragen of wensen zitten. U kan ons persoonlijk bereiken op het telefoonnummer 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit, ~Aqua-Omega


Asverstrooiing voor de kust van Scheveningen

De Meerdijk, Emmen – Kranenburg, Zwolle – Rusthof, Amersfoort – Heidehof, Apeldoorn – Wâldhôf, Drachten – Cereshof, Stadskanaal – Berkenhove, Aalten – Noorderveld, Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Meerbloemhof, Zoetermeer – Walpot, Eijsden – Schifferheide, Kerkrade – Nedermaas, Geleen – Midden Limburg, Baexem – Heeze – Berkendonk, Helmond – Rijtackers, Eindhoven – Maaslanden, Nieuwkuijk – Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep – Bergen op Zoom – Zuylen, Breda – Essenhof, Dordrecht – De Ommering, Spijkenisse – Rhijnhof, Leiden – Schollevaar, Capelle a/d IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming, Zutphen – Tussen de Bergen, Roermond – Iepenhof, Delft – Boschhuizen, Venray – Den en Rust, Bilthoven – de Linge, Tiel – Middelburg –Crematorium Venlo – Crematorium Heerlen – Crematorium Rotterdam – Crematorium Eikelenburg – Crematorium Ockenburg – Domstede, Utrecht – Zuiderhof, Hilversum – Crematorium Hoekschewaard – Uitvaartzorg Barbara, Utrecht – diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige as.


Asverstrooiing voor de kust van Zandvoort

Westgaarde Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – De Boskamp Assen – Dieren – Moscowa, Arnhem – Jonkerbos, Nijmegen – Laren – Zorgvlied Amsterdam.


Asverstrooiing voor de kust van Egmond aan Zee

Crematorium van Goutum  – Alkmaar – De Waerdse Landen, Heerhugowaard – Hoorn – Purmerend – Sneek – Uitvaartcentrum Oost Groningen – Crematorium Groningen – Reestborgh, Meppel – Crematorium Schoterhof – Crematorium Stilleweer – Yardenhuis van Schagen.

2024-07-11T16:57:18+02:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant