Asverstrooiing per vliegtuig vanuit de lucht op zee ter hoogte van Scheveningen, Zandvoort, Egmond aan Zee, Enkhuizen, Wijk aan Zee, Oostvoorne en Renesse

Vandaag zijn wij vanuit Rotterdam The Hague Airport gevlogen naar verschillende kustplaatsen langs de Noordzee en IJsselmeer voor de asverstrooiing per vliegtuig boven water. Het weer was zonnig en voelde zomers aan een lichte fris briesje waaide met 15 knopen uit het noorden. Het was iets nevelig waardoor het zicht minder dan 10 km was. Deze vlucht is in tweeën gesplitst; eerst gevlogen naar Scheveningen, Zandvoort, Egmond aan Zee en toen overgevlogen naar het IJsselmeer voor een verstrooiing ter hoogte van Enkhuizen. Hiernaar terug naar de Noordzeekust ter hoogte van Wijk aan Zee voor een flyby en terug naar Rotterdam voor brandstof en de voorbereiding van de flyby asverstrooiing ter hoogte van Oostvoorne en de asverstrooiing bij Renesse. Een lange vlucht van in totaal 3,5 uur maar onze taak hebben wij met zorg en aandacht vervuld.

Andrew Ireland en Sebastiaan Smit op foto met urn John Bassant voor vertrek asverstrooiing per vliegtuig ~Aqua-Omega 25 maart 2022

Deze vlucht is uitgevoerd met een Cessna 172, wilt u meer weten over dit vliegtuig klik hier

Vluchtgegevens
Start motor: 13:02 uur
Airborne: 13:10 uur
Landing : 15:32 uur
Start Motor 2e vlucht :  15:57 uur
Airborne 2e vlucht: 16:03 uur
Landing 2e vlucht : 17:05 uur

U kunt hier de gevlogen route bekijken.

De asverstrooiingsvlucht is gefilmd. De beelden kunt u hieronder zien.

 


Asverstrooiing ter hoogte van Scheveningen

Ter hoogte van de pier is er een cirkel gevlogen als groet aan nabestaanden op het strand of de pier. Hierna zijn wij de zee op gevlogen en hebben wij ter hoogte van het ankergebied voor de kust van Scheveningen op ongeveer 3-4 km uit de kust de as boven zee verstrooid. Tijdens het verstrooien van de as is het vliegtuig cirkels blijven vliegen dit kunt u ook zien aan de route die is gevlogen.

Cirkel als afscheid aan nabestaanden op het strand ter hoogte van Scheveningen pier en Kurhaus

Tijd
tussen 13:23 uur en 13:28 uur.

Geografische positie
52º 07′ 34” NB 04º 14′ 28” OL

Een koele matige wind uit het noorden kracht 4 Bft. Zonnig en geheel wolkeloos met lichte nevel. Een rustige golvende Noordzee met veel recreatie-activiteiten op het strand. Zicht minder dan 10 km.


Asverstrooiing ter hoogte van Zandvoort

Ongeveer ter hoogte van de Bouwensflat is er een cirkel gevlogen als groet aan nabestaanden die op het strand stonden.
Na het voltooien van de afscheidscirkel zijn wij naar een mooie plek op zee gevlogen om de as al cirkelend te verstrooien.
De as is ongeveer 3 km uit de kust verstrooid boven zee.

Cirkel als afscheid aan nabestaanden op het strand ter hoogte van Zandvoort Bouwens flat watertoren en strand

Tijd
tussen 13:49 uur en 14:29 uur.

Geografische positie
52º 23′ 14” NB 04º 29′ 02′ OL

Een koele matige wind uit het noorden kracht 4 Bft. Zonnig en geheel wolkeloos met lichte nevel. Een rustige golvende Noordzee met veel recreatie-activiteiten op het strand. Zicht minder dan 10 km.


Asverstrooiing per vliegtuig ter hoogte van Egmond aan Zee

Bij de vuurtoren van Egmond aan Zee vlogen wij een ereronde als groet aan nabestaanden op het strand. Na het maken van deze groet zijn wij de zee opgevlogen om om de as te versrtrooien

De asverstrooiing heeft op ongeveer 3,5 km van de kust van Egmond aan Zee plaatsgevonden.

Cirkel als afscheid aan nabestaanden op het strand bij de vuurtoren van Egmond aan Zee

Tijd
tussen 14:03 uur en 14:07 uur.

Geografische positie
52º 37′ 22” NB 04º 34′ 04” OL

Een koele matige wind uit het noorden kracht 4 Bft. Zonnig en geheel wolkeloos met lichte nevel. Een rustige golvende Noordzee met veel recreatie-activiteiten op het strand. Zicht minder dan 10 km.


Asverstrooiing per vliegtuig op het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen

Onderweg naar Enkhuizen vlogen wij boven mooie bollenvelden in allerlei kleuren. Bij Enkhuizen zijn wij links van de dijk het IJsselmeer opgevlogen om een rustig plekje op te zoeken en een as te verstrooien boven het IJsselmeer.

Asverstrooiing boven het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen

Tijd
tussen 14:03 uur en 14:07 uur.

Geografische positie
52º 42′ 7” NB 05º 19′ 46” OL

Een koele matige wind uit het noorden kracht 4 Bft. Zonnig en geheel wolkeloos met lichte nevel. Een vlak IJsselmeer met veel recreatie-activiteiten op het water. Zicht minder dan 10 km.


Asverstrooiing per vliegtuig boven zee ter hoogte van Renesse Zeeland

Renesse in zicht voor de asverstrooiing ter hoogte van Renesse boven zee


Tijd

tussen 16:35 uur en 16:36 uur.

Geografische positie
51º 54′ 50” NB 04º 2′ 26” OL

Een koele matige wind uit het noorden kracht 4 Bft. Zonnig en geheel wolkeloos met lichte nevel. Een vlak IJsselmeer met veel recreatie-activiteiten op het water. Zicht minder dan 10 km.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u later deze week een foto-impressie gemaakt tijdens de vlucht. Als u een foto in hogere resolutie wenst, kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële Verklaring met Maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar betaalt u € 10,00; de verklaring als PDF kost € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Asverstrooiing voor de kust van Scheveningen

Haagse Duinen – Yarden crematorium Slangenburg -Crematorium Ommeland en Stad -Crematorium Almere -De Meerdijk, Emmen – Kranenburg, Zwolle – Rusthof, Amersfoort – Heidehof, Apeldoorn – Wâldhôf, Drachten – Cereshof, Stadskanaal – Crematorium Oost Groningen Winschoten – Berkenhove, Aalten – Noorderveld, Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Meerbloemhof, Zoetermeer – Walpot, Eijsden – Schifferheide, Kerkrade – Nedermaas, Geleen – Midden Limburg, Baexem – Heeze – Berkendonk, Helmond – Rijtackers, Eindhoven – Maaslanden, Nieuwkuijk – Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep – Bergen op Zoom – Zuylen, Breda – Essenhof, Dordrecht – De Ommering, Spijkenisse – Rhijnhof, Leiden – Schollevaar, Capelle a/d IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming, Zutphen – Tussen de Bergen, Roermond – Iepenhof, Delft – Boschhuizen, Venray – Den en Rust, Bilthoven – de Linge, Tiel  – Middelburg – Yarden Crematorium Venlo – Yarden Crematorium Heerlen – Yarden Crematorium Rotterdam – Yarden Crematorium Eikelenburg – Yarden Crematorium Ockenburg – Domstede, Utrecht –  Uitvaartzorg Barbara, Utrecht – Crematoria Twente –  Haskerpoort Oudehaske – Hoeksche Waard –  Crematorium Nijverdal – diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige as.


Asverstrooiing voor de kust van Zandvoort

Westgaarde Amsterdam – Crematorium Zaanstad te Zaandam – Bouwens Uithoorn – De Nieuwe Ooster Amsterdam – Haarlem te Haarlem – Westerveld te Driehuis Westerveld (Velsen) – De Nieuwe Noorder – Crematorium De Boskamp Assen – Dieren te Dieren – Moscowa Arnhem – Jonkerbos Nijmegen – Crematorium Laren – Crematorium Hilversum- Sterrenheuvel Haarlem .


Asverstrooiing voor de kust van Egmond aan Zee

Crematorium Alkmaar – Yarden Crematorium Groningen –  Yarden Crematorium Stilleweer – Yarden Crematorium Schoterhof – Uitvaartcentrum Oost Groningen – De Waerdse Landen – Crematorium Meppel – Crematorium Sneek – Crematorium Purmerend  – Crematorium Hoorn – Ommeland en Stad Eelderwolde – Yardenhuis Crematorium Schagerkogge – Cereshof  Stadskanaal- Almere.


Asverstrooiing voor de kust van Renesse

Crematorium Laren – Crematorium Terneuzen