Asverstrooiing per schip vanuit Scheveningen 30 november 2022 plaatsgevonden

Beste nabestaanden,

Op woensdag 30 november 2022 heeft de geplande asverstrooiing op zee vanuit Scheveningen plaatsgevonden. Wij zijn onder het toeziend oog van diverse nabestaanden vertrokken naar de Noordzee om de as van verschillende overledenen te verstrooien of bij te zetten voor alle stromen en winden. Voor vertrek is de Taptoe ten gehore gebracht, gevolgd door een moment stilte, waarna het luiden van de scheepsbel ons vertrek aankondigde.

Het was half bewolkt weer met vele grijze kleuren, en in het westen mooie zonnige opklaringen. De wind was zwak uit het noordwesten, windkracht 2. Een bijna gladde zee met een mooi herfstkleurig zonneschijn op de oppervlakte. De stroming was uit het noorden; laagwater om 15:32 uur.

Wij voeren om 14:04 uur uit, en waren om 16:28 uur terug in de haven.

~Verstrooi mijn as over zee voor alle stromen en winden en alles dat ik lief had voor altijd verbonden ermee ~


Datum en tijd asverstrooiing
30.11.2022 tussen 14:29 uur en 15:59 uur

Geografische positie:
bij het begin: 52º 06′ 45′ NB 04º 11′ 51” OL
aan het einde: 52º 07′ 00” NB 04º 11′ 36” OL

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u het videoverslag.


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er 9 bloemengroeten gegeven, van nabestaanden die wij op de kade hebben ontmoet, en van nabestaanden die via het crematorium een bloemengroet aan hun dierbare hebben gegeven. Aan het eind van de verstrooiingen hebben wij een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Bloemen blijven drijven en geven symbolisch het zeegraf weer. Omdat de bloemen licht van kleur zijn blijven ze goed te zien terwijl we er een cirkel omheen voeren. Met drie lange stoten op de scheepshoorn werd iedereen goede reis gewenst. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega

Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Reestborgh, Meppel – Uitvaartstichting Hilversum – Andringastate, Marsum – De Hoge Boght, Veldhoven – De Meerdijk, Emmen – Kranenburg, Zwolle – Rusthof, Amersfoort – Heidehof, Ugchelen – Wâldhôf, Drachten – Cereshof, Stadskanaal – Crematorium Aalten – Noorderveld, Nieuwegein – Crematorium Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep – Meerbloemhof, Zoetermeer – Walpot, Eijsden – Schifferheide, Kerkrade – Nedermaas, Geleen – Midden-Limburg, Baexem – Crematorium Heeze – Berkendonk, Helmond – Rijtackers, Eindhoven – Maaslanden, Vlijmen – Zuylen, Breda – Crematorium Tilburg – Essenhof, Dordrecht – Crematorium Spijkenisse – Rhijnhof, Leiden – Schollevaar, Capelle aan den IJssel – Sparrenburg, Rosmalen – Crematorium Uden – De Omarming, Zutphen- Tussen de Bergen, Roermond – Iepenhof, Delft – Boschhuizen, Venray – Den en Rust, Bilthoven – Domstede, Utrecht – Yardenhuis Achterhoek, Doetinchem – Oost-Groningen, Winschoten – Crematorium Hilvarenbeek – Huis van Brabant, Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos, Ede – De Linge, Tiel – Ockenburgh, Den Haag – Nieuw Eykenduynen, Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo – Beukenhof, Schiedam – Eikelenburg, Rijswijk – Daelwijck, Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge, Diepenveen – Crematorium Rotterdam – De Lariks, Rheeze – Haagse Duinen, Den Haag – Crematorium Hilversum – IJsselhof, Gouda – Duin- en Bollenstreek, Lisse – Haskerpoort, Oudehaske – Hart van Berkelland, Haarlo – Peusen, Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren – La Grande Suisse, Maastricht – Ommeland en Stad, Eelderwolde – Crematorium Sneek – Crematorium Dieren – Waalstede, Nijmegen – Minnendael, Zwijndrecht – De Boskamp, Assen – Schoterhof, Heerenveen, Crematorium Zaanstad en diverse van particulieren en buitenlandse crematoria afkomstige assen.