Asverstrooiing per schip vanuit IJmuiden plaatsgevonden

IJmuiden, 8 mei 2024

Vandaag zijn wij met de m.s. Hendrik Karssen vanuit de haven van IJmuiden uitgevaren, met aan dek verschillende assen voor verstrooiing op zee. Bij vertrek wakkerde de noordwestenwind even aan en was het overwegend bewolkt later op zee  aan het einde van de asverstrooiingsceremonie minder wind en mooie zonnige opklaringen. Namens ons hele team willen we iedereen bedanken voor het vertrouwen in Aqua-Omega en wij wensen u veel sterkte toe.

Met vriendelijke groet,
Team ~Aqua-Omega

U kunt de gevaren route hier bekijken.

Ook is de vaart gefilmd; het videoverslag kunt u later hieronder bekijken.


Datum en tijdstip van asverstrooiing
08.05.2024 tussen 17:16 uur en 17:44 uur

Geografische positie van de verstrooien en as bijzetten
Begin 52° 25′ 13” NB – 4° 31′ 42” OL
Einde 52° 25′ 16” NB – 4° 31′ 41” OL


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze uitvaart op zee zijn er twee bloemengroeten gegeven een bij een asverstrooiing. en een bij een bijzetting van een zee-urn. Daarnaast is namens ~Aqua-Omega een laatste bloemengroet, 10 witte rozen, op de plek neergelegd als teken dat aangeeft waar de asverstrooiing heeft plaatsgevonden. Na de bloemengroet van ~Aqua-Omega is het schip een cirkel om de bloemen gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen en wij zijn teruggekeerd naar de haven van IJmuiden.


Compilatie foto’s asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar betaalt u € 12,50, en voor een PDF € 17,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Crematoria die vanuit IJmuiden as verstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – De Boskamp, Assen – Moscowa, Arnhem – Almere – Crematie Centrum Westerhout, Beverwijk – Crematoria Twente, Enschede – Zorgvlied, Amstelveen – Reestborgh, Meppel – Zevenberg, Hoogeveen – Crematorium Slangenburg Achterhoek, Doetinchem – Haskerpoort, Oudehaske – Meerbloemhof, Zoetermeer – Iepenhof, Delft – Hilversum – Sterrenheuvel, Haarlem – Andringastate, Marsum, alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.