Asverstrooien per schip vanuit IJmuiden op de Noordzee

Vandaag is voor onderstaande crematoria en uitvaartbedrijven op respectvolle wijze de as per schip vanuit de haven IJmuiden op zee verstrooid.

Vertrek: 14:02 uur
Ligplaats schip: Trawlerkade tegenover nr. 28
Terugkomst: 16:10 uur

Marion IJmuiden Halfstok

Marion vaart tijdens de asverstrooiing met de vlag half mast op zee

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute van de asverstrooiingvaart bekijken

U kunt hieronder de beelden van de as verstrooiingsceremonie bekijken

YouTube video

Datum en tijdstip van asverstrooiing
29.03.2016 tussen 14:30 uur en 15:20 uur.

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 27′ 10” N – 04° 30′ 38” O
Einde 52° 25′ 54” N – 04° 28′ 10” O

Dit is ca. 7 km voor de kust van het strand van Kennemerland / Bloemendaal aan zee.

Een frisse bries uit het zuidwesten 5 Bft. Bij vertrek vrijwel geheel bewolkt en op zee hier en daar zonnige opklaringen. Een stevig deinende zee met overal schuimkoppen. Weinig stroming (opkomend tij).

Afloop
Tijdens deze verstrooiingen zijn er vijf bloemengroeten gegeven. Eén in opdracht van Crematorium Dieren, één in opdracht van Crematorium Westerveld,  twee namens nabestaanden die op de kade bloemen hebben afgegeven of laten bezorgen bij ons op kantoor en de laatste namens ~Aqua-Omega. Na deze laatste bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van IJmuiden.

 

Bloemengroet namens Aqua-Omega 29 maart 2017

Bloemengroet namens Aqua-Omega 29 maart 2017


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartbedrijven:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Almere – Ölandhorst Lelystad – Barbara uitvaartverzorging Utrecht – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.