Asverstrooiing op de Waddenzee en Noordzee bij Den Helder en Texel

Den Helder, 7 februari 2023 zijn wij om 13:53 uur  per schip vanuit de KMJC-haven naar zee vertrokken met verscheidene assen van overledenen. De eerste asverstrooiingslocatie was op de Waddenzee daarna doorgevaren naar de Noordzee. Het was laagwater toen wij vertrokken later wisseling van het tij. Het weer was zonnig en rustig met een staalblauwe hemel en een rustig briesje uit het Noordoosten windkracht 3. Op de asverstrooiingslocatie op de Noordzee was er vooraf een zeehond te zien.

Urnen opgebaard op het voordek

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.


Gegevens Waddenzee asverstrooiing

Datum en tijd van de asverstrooiing:
07.02.2023 om 14:11 uur.

Geografische positie:
52° 58′ 25” NB – 04° 44′ 05” OL


Gegevens Noordzee asverstrooiing

Datum en tijd van de asverstrooiing:
07.02.2023 tussen 14:19 uur en 14:52 uur.

Geografische positie:
52° 59′ 16” NB – 04° 42′ 53” OL

Een vrij matige koele wind uit het noordoosten kracht 3 Bft. Boven zee geheel wolkeloos en zonnig met een staalblauwe hemel. Rustig bewegende zee met bij aanvang een stroming uit het noorden (eb) later wisseling
van het tij.


Verloop asverstrooiingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven waarna het schip een cirkel om het zeegraf heeft gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar, of € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Tot slot

Beste nabestaanden,

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium van Schagen – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – Heidehof Ugchelen – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.