Asverstrooiing op de Waddenzee en Noordzee bij Den Helder en Texel

Op 23 mei 2023 zijn wij om 13:00 uur  per schip vanaf Het Nieuwe Werk naar zee vertrokken met verscheidene assen van overledenen. De eerste asverstrooiingslocatie was op de Waddenzee; daarna zijn we doorgevaren naar de Noordzee. Er dreven mooie witte stapelwolken langs een staalblauwe hemel. Zonneschijn reflecteerde op het zee-oppervlak. De wind kwam uit het noorden, windkracht 6. Het was aan het ebben, er stond een zeer sterke stroming.

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een videocompilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.


Gegevens Waddenzee asverstrooiing

Datum en tijd van de asverstrooiing:
23.05.2023 van 13:21 tot 13:25 uur

Geografische positie:
52° 58′ 54” NB – 04° 45′ 04” OL


Gegevens Noordzee asverstrooiing

Datum en tijd van de asverstrooiing:
23.05.2023 van 13:40 tot 14:00 uur

Geografische positie:
52° 57′ 30” NB – 04° 41′ 34” OL


Verloop asverstrooiingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsvaart is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven waarna het schip een cirkel om het zeegraf heeft gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 27,50 (€ 12,50 voor elk volgend exemplaar, of € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Tot slot

Beste nabestaanden,

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium van Schagen – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – Heidehof Ugchelen – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.