Asverstrooiing op de Noordzee bij Den Helder

Den Helder, 13 september 2022. Het is 14:05 uur als wij vanuit de KMJC-haven naar zee vertrekken met verscheidene assen van overledenen.  Allereerst varen wij naar een positie bij boei 10 waar iemand symbolisch herenigd zal worden met zijn vrouw. Door de harde stroming vanuit het noorden dreven wij al snel 2,5 zeemijl richting het zuiden. Hierdoor hebben wij halverwege een stuk moeten terugvaren om niet voor de kust van Julianadorp te komen. Het weer was mooi met stapelwolken, zon en een matige bries uit het westnoordwesten windkracht 4-5.

Het schip ligt in de KMJC haven Den Helder en wordt gereed gemaakt voor haar taak van vandaag: zorg dragen voor de asverstrooiing op zee

U kunt hier de route zien die is gevaren.

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.

Datum en tijd van de asverstrooiing:
13.09.2022 tussen 14:28 uur en 15:05 uur.

Geografische positie tussen:
start : 52° 57′ 32” NB – 04° 41′ 28” OL
einde: 52° 56′ 56” NB – 04° 41′ 01” OL


Verloop asverstrooiingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er bloemblaadjes verstrooid na een asverstrooiing. Na de laatste asverstrooiing is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is gebleven waarna het schip een cirkel om het zeegraf heeft gevaren heeft. Na het voltooien van de cirkel heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Tot slot

Beste nabestaanden,

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit