Asverstrooiing per schip op de Noordzee vanuit IJmuiden op woensdag 17 juli 2024

Asverstrooiing per schip op de Noordzee vanuit IJmuiden op woensdag 17 juli 2024

Asverstrooiing op de Noordzee per schip vanuit de haven van IJmuiden

Op woensdag 17 juli vertrekken wij vanuit de haven van IJmuiden met het voormalige Marineschip de ‘Hr. Ms. Hendrik Karssen ‘ om zorg te dragen voor de verstrooiing of bijzetting van de as van verschillende overledenen op de Noordzee. Afgelopen dagen zijn wij langs diverse crematoria gereden, om de as van verschillende overledenen op te halen en vandaag krijgt iedereen een mooi plekje op zee. Wij maken voor vertrek het schip gereed en wij zorgen voor een mooie plek waar verschillende urnen opgesteld kunnen worden met eventueel bloemen en siertouwen. De vlag wordt halfmast gehesen om rouw uit te drukken. Samen met de kapitein gaan we op zoek naar een mooie rustige plek op zee, om iedereen zijn of haar laatste rustplek te geven. Nadat alle assen zijn verstrooid varen wij nog een rondje rondom de asverstrooiingslocatie. Tot slot wordt de scheepshoorn 3 keer ten gehore gebracht en wordt de vlag weer in top gehesen. Als al onze taken zijn volbracht, varen wij weer terug naar de haven van IJmuiden.

Hr. Ms. Hendrik Karssen vaart met de vlag half mast naar een mooie plek op zee voor de asverstrooiing

Vertrektijd en adres
Vertrek om ca. 14:00 uur.
Ligplaats schip: aan de steiger naast het parkeerterrein: Reyndersweg 100, 1951 LB Velsen-Noord. klik hier voor Google Maps

U kunt onze geografische positie hieronder live volgen

Hierbij moet wel gezegd worden dat, hoezeer wij ook ons best doen, de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om onze tracker operationeel te houden. Er kan echter altijd wat mis gaan.


Logboek
Na afloop van het as verstrooien of as bijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en op welke geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.


Mogelijkheden 
U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website onze geografisch positie, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven. Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien komen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.

Bloemengroet bij de asverstrooiing
U kunt ook bloemengroet meegeven aan uw dierbare op zee. Deze wordt dan direct na de verstrooiing van de as meegegeven. Informeer hiervoor bij uw crematorium of neem direct contact met ons op. Wilt u weten wat een bloemengroet bij de asverstrooiing inhoudt, bekijkt u dan onderstaande video:


Gaat de asverstrooiingsvaart altijd door?
Onze vaarten op zee zijn erg afhankelijk van het weer in combinatie met de verwachte golfhoogtes en daarom geldt: ijs en weder dienende. Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart of bel ons op. Blijf in ieder geval niet met vragen zitten.

U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega


Persoonlijke film van de asverstrooiingsceremonie van uw dierbaren

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met naamsvermelding, en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 6-10 minuten en wordt op DVD, USB of als bestand aan u geleverd. U kunt zelf de muziek uitkiezen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 275,00.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier in te vullen, te ondertekenen en aan ons te sturen, gescand per mail of per post naar ons kantoor in Haarlem.


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail  of brief de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 27,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 17,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid, en uw adres. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Crematoria die vanuit IJmuiden asverstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske –  Meerbloemhof Zoetermeer – Iepenhof Delft – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.

2024-07-16T12:03:53+02:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant