Asverstrooiing op zee met een nostalgische reddingsboot van de KNRM

Vandaag vertrekt Aqua-Omega vanuit de Veerhaven van Lauwersoog per schip de zee op om de verstrooiing en bijzetting van de as van verschillende overledenen te verzorgen. De assen hebben wij opgehaald bij onderstaande crematoria; zij zullen op respectvolle wijze verstrooid worden voor alle stromen en winden. Als de weersomstandigheden het toelaten is de verstrooiingslocatie ter hoogte van Engelsmanplaat.

Vertrek: ca. 15:00 uur

Beste nabestaanden, het kan zijn dat wij vroeger of later naar zee vertrekken. Als u van plan bent ons te ontmoeten en of uw dierbare wil uitzwaaien neem dan alstublieft contact met mij op 06 55841880.

Vriendelijke groet, Sebastiaan Smit

Haven:  Veerhaven Lauwersoog, klik hier

Als nabestaanden kunt op bovenstaand adres het schip uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan samen met de asverstrooiing op zee meegegeven aan uw dierbare. Wilt u weten hoe een bloemengroet in zijn werk gaat klik dan hier voor meer informatie.Foto: wikipedia

De Gebroeders Luden is een van de vijf zelf oprichtende schepen van het type Carlot waarmee wij asverstrooiingen verzorgen op water.
klik hier voor meer informatie.

U kunt onze geografische positie hieronder live volgen

Hierbij moet wel gezegd worden dat, hoezeer wij ook ons best doen, de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om onze tracker operationeel te houden. Er kan echter altijd wat mis gaan.


Logboek
Na afloop van de asverstrooiing zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan van de asverstrooiingsvaart. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiing van de as hebben plaatsgevonden. Na afloop van de vaart kunt u de film ook terugkijken via deze website. Deze film geeft u een compilatie van de gehele asverstrooiingsceremonie op zee.


Persoonlijke film van de verstrooiing van de as van uw dierbare

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met  naamsvermelding en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 4-6 minuten en wordt op DVD of via transfer bij u aangeleverd. U kunt zelf de muziek bepalen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 125,00 voor een USB en € 120,00 voor een transfer.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier te ondertekenen en aan ons terug te sturen.

Wat kunt u verwachten van deze asverstrooiingsfilm? Kijk hier naar een vaart die eerder heeft plaatsgevonden.


Gaat het as verstrooien altijd door?

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag.

Na de laatste asverstrooiing wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Na het voltooien van deze ronde wordt er ter afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.
U bereikt ons direct op 023 542 41 94.


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:

Crematorium Goutum – Cereshof Stadskanaal – Crematorium Groningen – Crematorium Ommeland en Stad – De Boskamp Assen – Waldhof Opeinde- Heidehof Ugchelen-