Asverstrooiing per schip op de Noordzee vanuit de haven IJmuiden

Vertrek: ca. 14:00 uur vanuit de Vissershaven IJmuiden
Ligplaatsschip: Trawlerkade tegenover nr.: 28

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag.

Nieuw: U kunt deze vaart in beeld live door middel van streamingvideo volgen.
Hierbij moet wel gezegd worden dat hoe erg wij onze best ook doen de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om het kanaal open te houden. Echter er kan altijd wat mis gaan.
Let op: Als de verbinding van deel 1 wegvalt kunt u bij deel 2 verder kijken en als de verbinding van deel 2 wegvalt bij deel 3.

zeemeeuw

m.s. Zeemeeuw. Het Nederlands Loodswezen zet loodsvaartuigen, jollen, tenders, SWATH’s en een helikopter in om registerloodsen 24 uur per dag, 7 dagen per week aan boord te zetten en van inkomende en uitgaande zeeschepen af te halen. De Zeemeeuw was een van de tenderschepen die met deze taak belast waren

U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website met videostreaming, “uitzwaaien vanaf de kade”, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. Het vertrek vindt plaats vanaf de Trawlerkade tegenover nr. 28. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven.Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien varen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.

U kunt onze geografische vaarroute hier live volgen. Klik hier.
Na de verstrooiingen wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij geeft de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch deze plaats aan. Na het voltooien van deze ronde wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.

Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit

Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:
================================================================================
Crematorium Westgaarde Amsterdam – Bouwens te Uithoorn – De Nieuwe Ooster Amsterdam – Zaanstad te Zaandam – Hoorn te Hoorn – Purmerend te Purmerend – Haarlem te Haarlem – Driehuis Westerveld (Velsen) – De Nieuwe Noorder- Waerdse Landen Heerhugowaard- Jonkerbos Nijmegen- Dieren te Dieren – Boskamp te Assen – alsmede enkele door particulieren aangeboden as en van buitenlandse crematoria afkomstige as.
================================================================================