Asverstrooiing op zee per schip vanuit de haven Den Helder plaatsgevonden

Vandaag is het reddingsvaartuig Javazee om 14:25 uur vanuit de KMJC haven Den Helder uitgevaren naar een verstrooiingslocatie op zee. Op deze locatie is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid. Als laatste zijn wij naar een speciale positie verder op zee gevaren om een as daar te verstrooien. Het weer was zeer onstuimig en hierdoor hebben wij onze vaart ook op aangepast door het zogenaamde “oppertje” te zoeken.

Deze asverstrooiingsplechtigheid uitgevoerd door het nostalgische reddingsvaartuig Javazee.

U kunt hier de route zien die is gevaren

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
09.12.2019 tussen 14:50 uur en 15:12 uur

Geografische positie tussen:
Start   52° 58′ 54″ N – 04° 44′ 41″ O
Einde 52° 59′ 15″ N – 04° 45′ 27″ O

De as is verstrooid tussen Texel en Den Helder ongeveer twee km op zee. Tijdens de verstrooiing was er een zeehond te zien die tot het einde bij ons is gebleven.

Een harde tot stormachtige wind uit het noordwesten 7-8 Bft. Bijna geheel bewolkt af en toe een opklaring aan de hemel.
Steeds hoger wordende golven met schuimstrepen. Een sterke stroming naar het noorden (vloed).


As op speciale positie op zee

Er is een as in opdracht van Yardenhuis Groningen op een speiciaal gewenste locatie verstrooid.

Tijdstip: 15:39 uur

52° 57′ 31″ N – 04° 41′ 47″ O


Foto’s


Verloop
Tijdens deze asverstrooiingsceremonie is er een bloemengroet gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze groet heefthet schip een cirkel om de bloemen en de asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Officiële verklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria 

Cereshof Stadskanaal – Yardenhuis van Schagen – Yarden Crematorium Groningen – Yarden Stilleweer – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.