Asverstrooien met een schip op de Noordzee voor de kust van Scheveningen vandaag plaatsgevonden

Vandaag is de m.s. Estrella om 16:18 uur vanuit de 2e binnenhaven van Scheveningen uitgevaren naar een locatie op de Noordzee te varen. Op deze asverstrooiingslocatie op ongeveer drie kilometer voor de kust van Scheveningen is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid.

Aqua-Omega vaart uit Scheveningen

Aqua-Omega vaart uit Scheveningen voor asverstrooiing op de Noordzee met de vlag in rouwstand met deze historische veerboot uit 1933.  

U kunt hier oeen compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken:

 

U kunt hier de vaarroute bekijken

Datum en tijdstip van asverstrooiing
25.07.2018 tussen 16:34 uur en 17:36.

Geografische positie:
Start 52°06′ 54″ N – 04°14′ 36″ O
Einde 52°08′ 02″ N – 04°14′ 43″ O

De as verstrooiingen en bijzettingen hebben op ongeveer 3 km op de Noordzee voor de kust van Scheveningen plaatsgevonden. Vanwege de stroming naar het noorden in combinatie met de wind uit het noorden is er bijna 2 zeemijlen gevaren vanaf de eerste tot en met de laatste verstrooiing en bijzetting.

Een vrij matige matige wind uit het noordnoordwesten 3 Bft. Geheel onbewolkt veel zon en erg warm. Een kalme Noordzee met een sterke stroming naar het noorden (vloed).


Foto’s

  


Verloop
Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er drie bloemengroeten gegeven. Een namens nabestaanden die wij op de kade hebben getroffen voor hun dierbare en een in opdracht van Crematorium Yardenhuis van Brabant. De plechtigheid is afgesloten met een bloemengroet namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze laatste bloemengroet heeft het schip een cirkel om de bloemen gevaren en is de scheepshoorn drie maal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.

 

Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Overzicht van alle crematoria die vanuit Scheveningen kunnen verstrooien:

De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Apeldoorn – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Berkenhove Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden Limburg Baexem – Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zoom- en Zegestede Bergen op Zoom – Zuylen Breda –Crematorium Tilburg- Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof te Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Rosmalen – Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray- Den en Rust Bilthoven –  Domstede Utrecht –  Slangenburg Doetinchem –  Oost Groningen Winschoten – Hilvarenbeek –   Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel –  Ockenburg Den Haag –  Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo –  Beukenhof Schiedam –  Eikelenburg Den Haag –  Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Barbara Uitvaartverzorging Utrecht – Haagse Duinen Den Haag – IJsselhof Gouda – Duin en Bollenstreek Lisse – De Hoge Boght Veldhoven – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Crematorium Moscowa – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.