Asverstrooien op Zee met de nostalgische Reddingsboot Suzanna vanuit Lauwersoog

Vandaag is in opdracht van onderstaande uitvaartbedrijven op respectvolle wijze de as per schip vanuit de haven Lauwersoog op de Waddenzee verstrooid. We zijn vanuit de haven van Lauwersoog vanaf het KNRM-station om 16:02 uur.


Vanuit Lauwersoog varen wij uit met de nostalgische reddingsboot Suzanna

U kunt hier de vaarroute hier terugkijken (Helaas zit er een vreemde haak in de route wel is goed te zien tot waar wij gevaren hebben)

U kunt hieronder een compilatiefilm zien van deze asverstrooiingsceremonie:


Tijdstip van asverstrooiing
Tussen 16:54 uur en 17:12 uur.

Geografische positie 
53º 26′ 43” N – 06º 04′ 18” O

Dit is bij de Engelsmanplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog.

Geheel bewolkt met donkere en lichte plekken. Wind matig uit het noordwesten 4 Bft. Korte golfjes en een lichte stroming naar het oosten (vloed). Op de heenweg laagwater hierdoor veel zeehonden op de zandbanken.

U heeft deze vaart op diverse manieren kunnen volgen, internet, “uitzwaaien” of indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van Aqua-Omega. Via onze website kunt u over ongeveer 10 werkdagen een compilatie zien van de vaart en verstrooiingsceremonie.


Afloop
Tijdens deze asverstrooiingsplechtigheid zijn er twee bloemengroeten gegeven. Een namens nabestaanden bij de verstrooiing van de as van hun dierbare en een door Aqua-Omega helemaal aan het einde van de plechtigheid. Na deze bloemengroet heeft het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren , heeft de scheepshoorn geklonken, is de vlag uit rouwstand gehezen en zijn wij teruggekeerd naar de Veerhaven van Lauwersoog.


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Foto impressie

 


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:
Yardenhuis Goutum – Boskamp Assen – Adringastate Marsum.