Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag zijn wij met de m.s. Marion vanuit de Vissershaven van IJmuiden gevaren om zorg te dragen voor de verstrooiing van as op de Noordzee in opdracht van crematoria, uitvaartbedrijven en particulieren. Deze asverstrooiingsplechtigheid stond gepland op 11 september maar is vanwege slechte weersomstandigheden verplaatst naar vandaag.

Vertrek: 16:20 uur
Thuiskomst: 18:15 uur

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van asverstrooiingsceremonie bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
16.09.2019 tussen 16:59 uur en 17:35 uur

Geografische positie van asverstrooien en asbijzetten:

Start 52° 27′ 20” N – 04° 30′ 14” O
Einde 52° 27′ 48” N – 04° 30′ 30” O

Dit is 3,5 kilometer voor de kust van IJmuiden.

Licht tot zwaar bewolkt met hier een mooie opklaring. Een vrij krachtige later matige wind uit het noordwesten 5-4 Bft. Matige golven met hier en daar schuimkoppen. Eerst kentering van het tij later eb.


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er twee bloemengroeten bij een asverstrooiing gegeven in opdracht van Crematorium Moscowa Arnhem en Crematorium De Waerdse Landen in Heerhugowaard namens nabestaanden. Een derde bloemengroet, helemaal aan het einde, is namens ~Aqua-Omega gegeven aan iedereen die vandaag op zee is verstrooid. Na deze laatste bloemengroet is het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie heen gevaren en heeft de scheepshoorn geklonken. De vlag is weer in de top gehesen en wij zijn teruggekeerd naar de haven van IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart

 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematoria die vanuit IJmuiden kunnen verstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske – Yarden Schoterhof Nieuweschoot – Yardenhuis van Diepenveen –  Cereshof Stadskanaal – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.