Asverstrooiing op zee vanuit den Helder plaatsgevonden

Op 8 december 2020 zijn wij per schip om 15:00 uur vanuit de haven van Den Helder uitgevaren naar de Noordzee. Op deze locatie is de as van verschillende overledenen op respectvolle wijze op zee verstrooid. Om 17:00 uur waren wij terug in de haven.

Deze asverstrooiingsplechtigheid is uitgevoerd met het voormalig Poolse marinevaartuig m.s. Fish-hunter.

U kunt hier de route zien die is gevaren

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken.


Asverstrooiing op de Noordzee

Datum en tijd van de asverstrooiing: 08.12.2020 tussen 15:28 uur en 15:47 uur.

Geografische positie:
begin 52° 57′ 34” NB – 04° 42′ 03” OL
einde 52° 57′ 13” NB – 04° 41′ 18” OL

De as is verstrooid een kilometer voor Razende Bol en twee kilometer voor de kust van Den Helder ter hoogte van Huisduinen.

Een zwakke wind woei uit het noordwesten windkracht 2. Het was zonnig met wat lichte sluierbewolking. Kleine korte golfjes (bijna glad) op zee met een matige stroming naar het zuidwest (eb).


Verloop asverstrooingsceremonie

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie is er een bloemengroet gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na het geven van de bloemengroet is het schip een cirkel om de bloemen en de asverstrooiingslocatie gevaren en de scheepshoorn heeft driemaal geklonken. De vlag is in top gehesen, en wij zijn teruggekeerd naar Den Helder.


Foto-impressie


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria asverstrooien op de Noordzee

Cereshof Stadskanaal – Yardenhuis van Schagen – Yarden Crematorium Groningen – Yarden Stilleweer – Crematorium Venlo – Crematorium Heerlen – Crematorium Ommeland en stad  –  en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.