Beste nabestaanden,

Op woensdag 3 augustus 2022 vertrok ~Aqua-Omega per schip om 13:30 uur vanuit de 2e binnenhaven om de as van verschillende overledenen een plekje te geven op zee.

De omstandigheden waren erg mooi; de zon scheen uitgebreid, er was wat sluierbewolking, en de temperatuur een aangename 24 graden. Er stond een zuidwestenwind, kracht 3-4. Het was een mooie dag om op zee te zijn. Om 14:37 uur waren wij terug in de haven.

~ Verstrooi mijn as over zee voor alle stromen en winden en alles dat ik lief had voor altijd verbonden ermee ~

~Aqua-Omega


Datum en tijd asverstrooiing
13.07.2022 tussen 13:56 en 14:11 uur

Geografische positie:
bij het begin: 52º 07′ 24” NB 04º 15′ 16” OL
aan het einde: 52º 07′ 18” NB 04º 15′ 16” OL

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u het videoverslag.


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er diverse bloemengroeten gegeven. Na een asverstrooiing zijn er een aantal bloemengroeten gegeven in opdracht van nabestaanden. Aan het eind van de verstrooiingen is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee achterbleef. De bloemen blijven drijven en markeren symbolisch het zeegraf. Omdat de bloemen licht van kleur zijn blijven ze goed te zien terwijl we er een cirkel om varen. Met drie stoten op de scheepshoorn werd de mensen een goede reis gewenst. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega

Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Hoentocht Groningen –  Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Rhijnhof Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel  – Den en Rust Bilthoven – Domstede Utrecht – De Linge Tiel, en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.