Asverstrooiing en asbijzetting per schip op de Noordzee vanuit de haven Scheveningen heeft plaatsgevonden

Beste nabestaanden,

vandaag zijn wij per schip naar zee gevaren om de as van misschien wel uw dierbare op zee uit te strooien of met een zee-urn bij te zetten. Onder het toeziend oog van verschillende nabestaanden zijn wij omstreeks 15:00 uur vanuit de tweede binnenhaven in Scheveningen vertrokken. Voor vertrek is de taptoe gespeeld door onze trompettist Max Groenen gevolgd door een moment van stilte. Deze uitvaart op zee hebben wij in opdracht van onderstaande crematoria, uitvaartbedrijven en particulieren uitgevoerd. Het weer was goed; geheel zonnig met hier en daar wat hoge lichte sluierbewolking. Een vrij matige wind kwam uit het oosten met een kracht van maximaal 3 Bft. Een lichte deinende Noordzee met een matige stroming uit het zuiden (vloed).

Situatie schip voor vertrek naar zee voor asverstrooiing Scheveningen ~Aqua-Omega


Datum en tijd asverstrooiing
02.03.2022 tussen 15:19 uur en 16:32 uur.

Geografische positie:
bij het begin: 52º 07′ 41” NB 04º 15′ 3” OL
aan het einde: 52º 8′ 14” NB 04º 15′ 31” OL

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u het videoverslag

 


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er diverse bloemengroeten gegeven na een asverstrooiing is er een bloemengroet gegeven in opdracht van nabestaanden. Als laatste is er een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee achterbleef. De bloemen blijven drijven en markeren symbolisch het zeegraf. Omdat de bloemen licht van kleur zijn blijven ze goed te zien terwijl we er een cirkel om varen en werd de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht om de mensen goede reis te wensen. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Andringastate Marsum – De Hoge Boght Veldhoven – De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Ugchelen – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Crematorium Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer Nieuw-Vennep – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden-Limburg Baexem – Crematorium Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zuylen Breda – Crematorium Tilburg – Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Sparrenburg Rosmalen – Crematorium Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray – Den en Rust Bilthoven –  Domstede Utrecht –  Slangenburg Doetinchem –  Oost-Groningen Winschoten – Crematorium Hilvarenbeek –   Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel –  Ockenburg Den Haag –  Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo –  Beukenhof Schiedam –  Eikelenburg Rijswijk –  Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Haagse Duinen Den Haag – IJsselhof Gouda – Duin- en Bollenstreek Lisse – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren –  La Grande Suisse Maastricht – Crematorium Ommeland en Stad – Crematorium Sneek – Crematorium Dieren – Waalstede Nijmegen – Minnendael Zwijndrecht, De Boskamp Assen, Schoterhof Heerenveen, en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.