As verstrooiing met een voormalig marineschip vanuit de haven Den Helder op de Noordzee voor de kust van Callantsoog en Den Helder

Vandaag is voor onderstaande crematoria op respectvolle wijze de as per schip vanuit de haven van Den Helder op zee verstrooid.

Vertrek: 16:57 uur vanuit Het Nieuwe Diep Den Helder.
Ligplaats schip (bij benadering): Het Nieuwe Diep 44, 1781 AE |  route
Thuiskomst: 20:28 uur

U kunt hier straks de route bekijken

U kunt hieronder een compilatie van de asverstrooiingsvaart bekijken

 

Datum en tijdstip van asverstrooiing
19.07.2017 tussen 18:16 uur en 19:36 uur.

Geografische positie:
Start 52° 50′ 43” N – 04° 36′ 33” O
Einde 52° 57′ 25” N – 04° 42′ 40” O

We zijn voor ongeveer 5 km voor de kust van Callantsoog begonnen en de laatste verstrooiing heeft voor Huisduin Den Helder plaatsgevonden.

Een matige wind uit zuidwesten 4 Bft en aan het einde van de vaart bijna windstil 1 Bft. Lichte sluierbewolking en tropisch warm. Een rustige deinende zee met een sterke stroming naar het zuiden (eb). 


Afloop

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er drie bloemengroeten gegeven. Een namens nabestaanden die bloemen op de kade hebben afgegeven, één in opdracht van crematorium Groningen namens nabestaanden aan hun dierbare en na de aller laatste verstrooiing een bloemengroet namens ~Aqua-Omega. Hierna heeft het schip een cirkel om de plaats van de bloemen gevaren en heeft de scheepshoorn driemaal geklonken en is de vlag weer in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Den Helder.


Hier onder enkele foto’s gemaakt tijdens de vaart:

 


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium Schagerkogge  – Crematorium Reestborgh – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.