Asverstrooiing op de Noordzee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag per schip plaatsgevonden

Vandaag heeft Aqua-Omega met kotter M.S. Marion voor onderstaande crematoria de as op waardige wijze op zee verstrooid en bijgezet met een zee-urn. Om 13:34 zijn wij vanuit de Vissershaven van IJmuiden vertrokken naar zee en om 15:34 uur lagen wij weer veilig aan de wal.

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
12.12.2018 tussen 14:14 uur en 14:39 uur

Geografische positie van asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 27′ 25” N – 04° 27′ 09” O
Einde 52° 27′ 16” N – 04° 27′ 03” O

Dit is ca. 8  km voor het strand tussen IJmuiden en Parnassia.

Half tot licht bewolkt met zonnige periodes. Een vrij matige koude wind uit het zuidoosten 3 Bft.
Kleine korte golven op zee met een lichte stroming naar het zuiden (eb).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er vier bloemengroeten op zee achtergelaten. De laatste namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze laatste bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematoria die vanuit IJmuiden kunnen verstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske – Yarden Schoterhof Nieuweschoot – Yardenhuis van Diepenveen – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.