Asverstrooien op het IJsselmeer met de M.S. Deo Annuente

Op dinsdag 7 september zijn wij om 13:41 uur vanuit de buitenhaven van Enkhuizen uitgevaren naar een locatie ergens op het IJsselmeer. Hier hebben wij asverstrooid in opdracht van verschillende crematoria. Wij zijnom 14:24 uur begonnen met de asverstrooiing en om 14:29 uur heeft de laatste verstrooiing plaatsgevonden.

MS Deo Annuente

Ligplaats schip: tegenover Havenweg  4, 1601 GA Enkhuizen

U kunt hier de vaarroute van de asverstrooiingvaart bekijken

U kunt hieronder een korte film zien van de asverstrooiingsvaart.

 


Datum en tijdstip van verstrooiing
07.09.2021 om 14:24 uur – 14:29 uur

Geografische positie
52° 43′ 55” NB – 05° 21′ 46” OL

Zo goed als windstil, het beetje wind kwam uit het oosten. De zon scheen vanuit een geheel blauwe hemel.
Mooie weerkaatsing van de zon op een bijna glad IJsselmeer.


Afloop
Na de asverstrooiing is het schip een cirkel gevaren om de verstrooiingsplek. Na het voltooien van de cirkel is drie maal de scheepshoorn ten gehore gebracht en is de vlag weer in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Enkhuizen.


Foto’s

 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene, en de naam van het crematorium. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis dan zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Opdrachtgevende organisaties:

Crematorium Almere – De Lariks Hardenberg.