Asverstrooiing op de Westerschelde vanuit Breskens 12.03.2021 plaatsgevonden nu met film

Asverstrooiing op de Westerschelde vanuit Breskens 12.03.2021 plaatsgevonden nu met film

Asverstrooiing op de Westerschelde per schip vanuit de haven Breskens plaatsgevonden

Vandaag zijn wij met de nostalgische Reddingsboot Carlot met de vlag in rouwstand vanuit haven Breskens uitgevaren naar een asverstrooiingslocatie ergens op de Westerschelde. De vlag half mast, rouwwimpel in de mast, de assen opgebaard met touw en de scheepsbel. De wind, wolken, zon en de stroming zorgden voor een indrukwekkend schouwspel.


Datum en tijdstip asverstrooiing
12.03.2021 van 14:08 uur tot 14:15 uur

Geografische positie:
begin 51° 24′ 45” N – 03° 35′ 16” O

Geheel bewolkt en af en toe een spat regen. Een krachtige tot harde wind uit het zuidwesten 6-7 bft. Matige golven met veel schuimkoppen en een sterke stroming naar het westen (vloed).

U kunt hier de route zien die gevaren is.

U kunt hier een compilatie van deze vaart bekijken


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Na de laatste verstrooiing is het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn drie maal geklonken is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Breskens.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit.

Vriendelijke groet,

Team Aqua-Omega


Officiële verklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en de plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium Terneuzen

2021-03-28T15:48:15+02:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant