Aan onderstaand bericht wordt nog gewerkt

Asverstrooiing met een schip op zee voor de kust van Scheveningen

Beste nabestaanden,

Op 5 juni zijn wij om 16:15 uur vanuit de Tweede Binnenhaven van Scheveningen gevaren om de as van verschillende overledenen te verstrooien op de Noordzee. Voor vertrek heeft er een ceremonie plaatsgevonden om stil te staan bij de mensen die er niet meer zijn.

De wind woei uit het zuidwesten, windkracht 4, en later 3. Het was meest onbewolkt, dus met veel zon maar hier en daar wat stapelwolken. Een stevig deinende Noordzee met een matige stroming naar het noorden (vloed).

Om 18:05 uur  lagen wij weer vast aan de Scheveningse kade waar de reis begon.

“Verstrooi mijn as over zee, voor alle stromen en winden, en alles wat ik liefhad, voor eeuwig verbonden ermee.”

Hartelijke groeten,

Namens het gehele team van Aqua-Omega,
Sebastiaan Smit


Datum en tijd asverstrooiing
05.06.2024 van 16:45 uur tot 17:35 uur

Geografische positie:
bij het begin: 52º 07′ 28” NB 04º 14′ 25” OL
aan het einde: 52º 08′ 57” NB 04º 12′ 56” OL

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u later nog het videoverslag.


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er diverse bloemengroeten gegeven. In opdracht van nabestaanden via het crematorium en van nabestaanden die wij aan de kade hebben ontmoet. De meeste bloemengroeten zijn gefotografeerd. Laat het ons weten als u graag een foto wilt ontvangen van de bloemengroet die bij de verstrooiing van uw dierbare is gegeven.
Na de laatste asverstrooiing is er een bloemengroet van 10 witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Omdat de bloemen licht van kleur zijn blijven ze goed te zien terwijl we er een cirkel om varen. Met drie stoten op de scheepshoorn werd de mensen een goede reis gewenst. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.

Voor deze asverstrooiingsceremonie hebben we talloze opdrachten voor bloemengroeten mogen ontvangen. Die zijn uitgevoerd op verzoek van nabestaanden, zowel via het crematorium als direct, van degenen die we persoonlijk aan de kade hebben ontmoet. Vele van deze bloemstukken zijn vastgelegd op foto’s. Mocht u graag een afbeelding willen ontvangen van de bloemengroet die bij de verstrooiing van uw geliefde is gegeven, laat het ons dan alstublieft weten.

Na de laatste asverstrooiing hebben we een speciale bloemengroet gebracht. Tien witte rozen werden symbolisch geschonken namens ~Aqua-Omega, ter nagedachtenis aan allen die vandaag op zee zijn achtergebleven. De keuze voor witte rozen hebben wij speciaal gedaan; hun lichte kleur maakt ze goed zichtbaar terwijl we er een cirkel om varen. Met drie krachtige stoten op de scheepshoorn hebben we hen een veilige en vredige reis gewenst. Vervolgens hesen we de vlag en keerden we terug naar de haven van Scheveningen.

Moge dit gebaar van liefde en respect troost bieden aan allen die hun geliefde moeten missen!


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega

Officiële verklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Stuur ons een mail of brief met vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid en maak € 27,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. ~Aqua-Omega. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor de kaart als PDF, betaalt u € 17,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Uitvaartstichting Hilversum – Andringastate Marsum – De Hoge Boght Veldhoven – De Meerdijk Emmen – Kranenburg Zwolle – Rusthof Amersfoort – Heidehof Ugchelen – Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal – Crematorium Aalten – Noorderveld Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer Nieuw-Vennep – Meerbloemhof Zoetermeer – Walpot Eijsden – Schifferheide Kerkrade – Nedermaas Geleen – Midden-Limburg Baexem – Crematorium Heeze – Berkendonk Helmond – Rijtackers Eindhoven – Maaslanden Vlijmen – Zuylen Breda – Crematorium Tilburg – Essenhof Dordrecht – De Ommering Spijkenisse – Rhijnhof Leiden – Schollevaar Capelle aan den IJssel – Sparrenburg Rosmalen – Crematorium Uden – De Omarming Zutphen- Tussen de Bergen Roermond – Iepenhof Delft – Boschhuizen Venray – Den en Rust Bilthoven – Domstede Utrecht – Slangenburg Doetinchem – Oost-Groningen Winschoten – Crematorium Hilvarenbeek – Huis van Brabant Oosterhout – Crematoria Twente – Slingerbos Ede – De Linge te Tiel – Ockenburg Den Haag – Nieuw Eykenduynen Den Haag – Crematorium Heerlen – Crematorium Venlo – Beukenhof Schiedam – Eikelenburg Rijswijk – Daelwijck Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge Diepenveen – Rotterdam – Crematorium de Lariks – Haagse Duinen Den Haag – Hilversum – IJsselhof Gouda – Duin- en Bollenstreek Lisse – Haskerpoort Oudehaske – Hart van Berkelland – Peusen Echt – Yardenhuis van Lelystad – Crematorium Laren – La Grande Suisse Maastricht – Crematorium Ommeland en Stad – Crematorium Sneek – Crematorium Dieren – Waalstede Nijmegen – Minnendael Zwijndrecht – De Boskamp Assen – Schoterhof Heerenveen – Zaanstad en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.