Asverstrooiing per schip op de Noordzee vanuit de haven van IJmuiden

Attentie: wegens de weersomstandigheden hebben wij de vaart helaas moeten annuleren en verplaatsen naar a.s. zaterdag 16 mei om 11:00 uur.

Vertrektijd en adres
Vertrek vanuit de Vissershaven IJmuiden
Ligplaats schip M.S. Marion: Trawlerkade tegenover nr.: 28

Hoe kunt u deze asverstrooiingsvaart volgen?
U heeft de mogelijkheid onze vaarroute GPS  te volgen. klik hier voor onze huidige geografische positie.

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of as bijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Bloemengroet bij de asverstrooiing
U kunt ook bloemengroet meegeven aan uw dierbare op zee. Deze worden dan direct na de asverstrooiing meegegeven. Informeer hiervoor bij uw crematorium of neem direct contact met ons op.
Wilt u weten wat een bloemengroet bij de asverstrooiing kijk onderstaande film wat een bloemengroet inhoudt.


Persoonlijke film van de verstrooiing van de as van uw dierbare

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met  naamsvermelding en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 6-10 minuten en wordt op DVD of via transfer bij u aangeleverd. U kunt zelf de muziek bepalen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 125,00 voor de DVD en € 120,00 voor de transfer.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier te ondertekenen en aan ons terug te sturen.


Marion IJmuiden Halfstok

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

Afloop
Wij varen weg met de vlag half mast tot wij de locatie hebben bereikt. Na de verstrooiingen wordt er langzaam een cirkel om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij geeft de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch het zeegraf aan. Na het voltooien van deze cirkel wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven van IJmuiden.

Mogelijkheden 

U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website onze geografisch positie, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. Het vertrek vindt plaats vanaf de Trawlerkade tegenover nr. 28. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven. Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien komen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.
Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.
Blijf niet met vragen zitten. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.
Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega

Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.


Crematoria die vanuit IJmuiden asverstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske-  alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.