Asverstrooiing met een schip op de Noordzee vanuit Scheveningen

Beste nabestaanden,

Op woensdag 19 april heeft de geplande asverstrooiing op zee vanuit Scheveningen plaatsgevonden. Wij zijn onder het toeziend oog van diverse nabestaanden naar zee vertrokken om de as van verschillende overledenen te verstrooien of bij te zetten met een zee-urn voor alle stromen en winden. Voor vertrek is de Taptoe ten gehore gebracht, gevolgd door een moment stilte, waarna het luiden van de scheepsbel ons vertrek aankondigde. Verschillende nabestaanden stonden op de kade om afscheid te nemen van hun dierbaren die vandaag voor altijd op zee zouden blijven. Wij vertrokken om 15:35 uur vanuit de 2e binnenhaven. Het was prachtig weer, een staalblauwe, wolkeloze hemel; de zon schitterde de oppervlakte van de zee. Er stond een vrij krachtige wind uit het noorden kracht 5. Het was hoogwater, de stroming stromende vanuit het zuiden. Er stond een krachtige deining en de opvarenden ondergingen een flinke slinger. Anders gezegd het scheepje stampte en slingerde flink, maar het was een super mooie vaart.

~Verstrooi mijn as over zee voor alle stromen en winden en alles dat ik lief had voor altijd verbonden ermee~


Datum en tijd asverstrooiing
19.04.2023 tussen 15:55 uur en 17:19 uur

Geografische positie:
bij het begin: 52º 06′ 20” NB 04º 14′ 25” OL
aan het einde: 52º 06′ 18” NB 04º 14′ 12” OL

U kunt de route die wij gevaren hebben hier bekijken

Hieronder vindt u het videoverslag:


Verloop asverstrooiingsplechtigheid

Tijdens deze asverstrooiingsceremonie zijn er 5 bloemengroeten gegeven van nabestaanden die via het crematorium een bloemengroet aan hun dierbare hebben gegeven. Aan het eind van de verstrooiingen hebben wij een bloemengroet van witte rozen gegeven namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Bloemen blijven drijven en geven symbolisch het zeegraf weer. Omdat de bloemen licht van kleur zijn bleven ze goed te zien terwijl we er in een cirkel omheen voeren. Met drie lange stoten op de scheepshoorn werd iedereen goede reis gewenst. Daarna is de vlag in top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Scheveningen.


Fotocompilatie asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er diverse foto’s gemaakt. U vindt een impressie van deze vaart hieronder. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen. U ontvangt de foto geheel kosteloos in goede kwaliteit. Er zijn ook foto’s gemaakt die niet zijn gepubliceerd met name van de verschillende bloemengroeten. Indien mogelijk zoeken wij die van uw dierbare op en kunnen deze dan naar u versturen.

Vriendelijke groet,
Team Aqua-Omega


Deelnemende crematoria:

Reestborgh, Meppel – Zevenberg, Fluitenberg – Hilversum – Andringastate, Marsum – De Hoge Boght, Veldhoven – De Meerdijk, Emmen – Kranenburg, Zwolle – Rusthof, Amersfoort – Heidehof, Ugchelen – Wâldhôf, Drachten – Cereshof, Stadskanaal – Aalten – Noorderveld, Nieuwegein – Alphen aan den Rijn – Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep – Meerbloemhof, Zoetermeer – Walpot, Eijsden – Schifferheide, Kerkrade – Nedermaas, Geleen – Midden-Limburg, Baexem – Heeze – Berkendonk, Helmond – Rijtackers, Eindhoven – Maaslanden, Vlijmen – Zuylen, Breda – Tilburg – Essenhof, Dordrecht – Crematorium Spijkenisse – Rhijnhof, Leiden – Schollevaar, Capelle aan den IJssel – Sparrenburg, Rosmalen – Uden – De Omarming, Zutphen- Tussen de Bergen, Roermond – Iepenhof, Delft – Boschhuizen, Venray – Den en Rust, Bilthoven – Domstede, Utrecht – Yardenhuis Achterhoek, Doetinchem – Oost-Groningen, Winschoten – Hilvarenbeek – Huis van Brabant, Oosterhout – Crematoria Twente – Dela Crematorium Slingerbos – De Linge, Tiel – Ockenburgh, Den Haag – Nieuw Eykenduynen, Den Haag – Heerlen – Venlo – Beukenhof, Schiedam – Eikelenburg, Rijswijk – Daelwijck, Utrecht – Rijk van Nijmegen – Steenbrugge, Diepenveen – Rotterdam – De Lariks, Rheeze – Haagse Duinen, Den Haag – Hilversum – IJsselhof, Gouda – Duin- en Bollenstreek, Lisse – Haskerpoort, Oudehaske – Hart van Berkelland, Haarlo – Peusen, Echt – Yardenhuis van Lelystad – Laren – La Grande Suisse, Maastricht – Ommeland en Stad, Eelderwolde – Sneek – Dieren – Waalstede, Nijmegen – Minnendael, Zwijndrecht – De Boskamp, Assen – Schoterhof, Heerenveen, Zaanstad en diverse van particulieren en buitenlandse crematoria afkomstige assen.