Asverstrooiing op de Noordzee per schip vanuit IJmuiden 7.7.2020 heeft plaatsgevonden

Asverstrooiing op de Noordzee per schip vanuit IJmuiden 7.7.2020 heeft plaatsgevonden

Dinsdag zijn wij met het M.S. Marion vanuit de Vissershaven in IJmuiden de zee op gevaren om zorg te dragen voor de verstrooiing en bijzetting van as in opdracht van crematoria, begrafenisondernemingen en particulieren

Deze asverstrooiingsvaart stond gepland voor woensdag 1 juli 2020 en was wegens slechte weersomstandigheden verplaatst.

Vertrek: 15:40 uur
Thuiskomst: 17:55 uur

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hieronder een compilatie van asverstrooiingsceremonie bekijken.


Datum en tijdstip van asverstrooiing
07.07.2020 tussen 16:12 uur en 16:52 uur

Geografische positie van as verstrooien en as bijzetten
Start 52° 27′ 58”  N – 04° 28′ 07” O
Einde 52° 28′ 16′ N – 04° 26′ 23′ O

Het was een bewolkte dag met hier en daar openingen in het wolkendek. Er viel een spatje regen, terwijl in de verte stapelwolken met donkere randen te zien waren. De wind was WZW kracht 4; er waren grotere golven met schuimkoppen.

U kunt de gevaren route hier volgen.


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn er zeven bloemengroeten gegeven, zes namens nabestaanden, en een namens ~Aqua-Omega voor iedereen die vandaag op zee is verstrooid. Na deze laatste bloemengroet is het schip een cirkel om de asverstrooiingslocatie gevaren en heeft de scheepshoorn geklonken en is de vlag weer in de top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van IJmuiden.


Foto-impressie
Tijdens de vaart zijn er veel foto’s gemaakt ter registratie. Als u een van onderstaande foto’s in hoge resolutie wilt ontvangen neem dan contact met ons op.


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail of brief de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 18,50 over op rekening NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.


Crematoria die vanuit IJmuiden kunnen verstrooien:

Crematorium Alkmaar – Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Sterrenheuvel, Haarlem – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa, Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied, Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort, Oudehaske – Yarden Schoterhof, Nieuweschoot – Yardenhuis van Diepenveen –  Cereshof, Stadskanaal – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.

2020-07-16T00:07:25+02:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant