Asverstrooiing op de Noordzee per schip vanuit IJmuiden 1 februari 2023- geannuleerd en uitgesteld naar 6 februari

Asverstrooiing op de Noordzee per schip vanuit IJmuiden 1 februari 2023- geannuleerd en uitgesteld naar 6 februari

Asverstrooiing op zee per schip vanuit de haven van IJmuiden – geannuleerd en uitgesteld naar 6 februari

Beste nabestaanden,

Vanwege de harde wind hebben wij helaas de vaart moeten uitstellen naar a.s. maandag 6 februari om 13:00 uur.

Op maandag 6 februari varen wij bij goed weer per schip vanuit de Vissershaven naar de Noordzee voor de verstrooiing of bijzetting van de as op zee.

IJmuiden, zicht op de Vissershaven waar ook de veerboot naar Newcastle ligt. De Koningin Emma vaart naar zee.

Vertrektijd en adres
Vertrek om ca. 13:00 uur vanuit de Vissershaven IJmuiden
Ligplaats schip: Kop van de haven bij het vissersmonument: Sluisplein IJmuiden, klik hier voor Google Maps

U kunt onze geografische positie hieronder live volgen

Hierbij moet wel gezegd worden dat, hoezeer wij ook ons best doen, de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om onze tracker operationeel te houden. Er kan echter altijd wat mis gaan.


Logboek
Na afloop van het as verstrooien of as bijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en op welke geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.


Mogelijkheden 
U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website onze geografisch positie, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven. Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien komen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.

Bloemengroet bij de asverstrooiing
U kunt ook bloemengroet meegeven aan uw dierbare op zee. Deze wordt dan direct na de verstrooiing van de as meegegeven. Informeer hiervoor bij uw crematorium of neem direct contact met ons op. Wilt u weten wat een bloemengroet bij de asverstrooiing inhoudt, bekijkt u dan onderstaande video:


Gaat de asverstrooiingsvaart altijd door?
Onze vaarten op zee zijn erg afhankelijk van het weer in combinatie met de verwachte golfhoogtes en daarom geldt: ijs en weder dienende. Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart of bel ons op. Blijf in ieder geval niet met vragen zitten.

U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega


Persoonlijke film van de asverstrooiing of asbijzetting van uw dierbare

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met naamsvermelding en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 4-6 minuten en wordt op DVD of via transfer bij u aangeleverd. U kunt zelf de muziek bepalen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 175,00 voor de DVD en € 165,00 voor een bestand dat via WeTransfer wordt verstuurd.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier te ondertekenen en aan ons terug te sturen.


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail  of brief de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid, en uw adres. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Crematoria die vanuit IJmuiden asverstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Crematorium van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematie Centrum Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Crematorium van Meppel – Crematorium Zevenberg – Crematorium Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske –  Meerbloemhof Zoetermeer – Iepenhof Delft – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.

2023-02-06T08:36:07+01:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant