Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit IJmuiden 12 december 2022 plaatsgevonden nu met film

Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit IJmuiden 12 december 2022 plaatsgevonden nu met film

Asverstrooiing met een schip op de Noordzee vanuit IJmuiden

Na dagen van slecht weer zijn wij vandaag onder gunstige weersomstandigheden om 14:40 uur per schip vanaf de kop van de haven naar de Noordzee vertrokken om te zorgen voor de bestemming van de as. Met een licht briesje uit zuidoostelijke richting windkracht 2, een wolkenloze staalblauwe hemel en helder zicht, gepaard met  de laaghangende zon waarvan het schijnsel weerkaatste op het rustige wateroppervlakte van de zee waren de omstandigheden ons meer dan gunstig gezind. Rond 14:30 uur was het laagwater en daardoor ging de stroming van de zee van noord naar zuid. Na ongeveer 30 minuten hebben wij onze positie bereikt en is het schip stilgelegd,  en is de motor uitgeschakeld. Door de wisseling van het tij zijn wij nagenoeg op dezelfde locatie blijven liggen. Doordat de motor uit kon hebben de asverstrooiingen en asbijzettingen in alle rust kunnen plaatsvinden. De gehele vaart heeft een 1 uur en 45 minuten geduurd.

U kunt de gevaren route hier bekijken.

Ook is de vaart gefilmd; het videoverslag kunt u hieronder bekijken.


Datum en tijdstip van asverstrooiing
12.12.2022 tussen 15:15 uur en 15:31 uur

Geografische positie van de verstrooien en as bijzetten
Begin 52° 25′ 46” NB – 04° 31′ 15” OL
Einde 52° 25′ 37” NB – 04° 31′ 09” OL

Er woei een licht fris briesje uit zuidoostelijke richting met een kracht van 2 Bft. De hemel was wolkenloos met een staalblauwe hemel. Het zicht helder en de laaghangende herfstzon scheen; het licht weerkaatste op het rustige zeeoppervlak. Aan het begin een lichte stroming uit het noorden (eb) later wisseling van het tij.Compilatie foto’s asverstrooiing

Beste nabestaanden,

Hieronder vindt u een foto-impressie. Als u een foto in hoge resolutie wenst kunt u deze bij ons aanvragen.

Vriendelijke groet,

Team ~Aqua-Omega


Officiële Verklaring met Maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per email de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam– adres–woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. ~Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd. Voor elk volgend exemplaar, of voor een PDF, betaalt u € 12,50.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit


Crematoria die vanuit IJmuiden as verstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard –  Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – De Boskamp, Assen – Moscowa, Arnhem – Almere – Crematie Centrum Westerhout, Beverwijk – Crematoria Twente, Enschede – Zorgvlied, Amstelveen – Reestborgh, Meppel – Zevenberg, Hoogeveen – Crematorium Slangenburg Achterhoek, Doetinchem – Haskerpoort, Oudehaske –  Meerbloemhof, Zoetermeer – Iepenhof, Delft – Hilversum – Sterrenheuvel, Haarlem – Andringastate, Marsum, alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.

2022-12-15T17:56:25+01:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant