Asverstrooiing met een schip op zee vanuit IJmuiden van 2 november 2022 helaas weer verzet naar 14 november

Asverstrooiing met een schip op zee vanuit IJmuiden van 2 november 2022 helaas weer verzet naar 14 november

Helaas hebben wij de vaart van dinsdag vanwege de verwachte extreme weersomstandigheden weer moeten annuleren. Wij varen nu vrijdag 11 november om 15:00 uur.

Asverstrooiing op zee met een schip vanuit de haven van IJmuiden

Op dinsdag 8 november  2022 vertrekken wij, ijs en weder dienende, naar zee vanuit de Vissershaven van IJmuiden voor de verstrooiing of bijzetting van de as van dierbare op zee.

IJmuiden, zicht op de Vissershaven waar ook de veerboot naar Newcastle ligt. De Koningin Emma vaart naar zee.

Vertrektijd en adres
Vertrek om ca. 14:00 uur vanuit de Vissershaven IJmuiden (tijdstip kan nog gewijzigd worden)

Ligplaats schip: Kop van de haven bij het vissersmonument: Sluisplein IJmuiden, klik hier voor Google Maps

U kunt onze geografische positie hieronder live volgen


Logboek
Na afloop van het as verstrooien of as bijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en op welke geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.


Mogelijkheden 
U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website onze geografisch positie, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven. Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien komen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.

Bloemengroet bij de asverstrooiing
U kunt ook bloemengroet meegeven aan uw dierbare op zee. Deze wordt dan direct na de verstrooiing van de as meegegeven. Informeer hiervoor bij uw crematorium of neem direct contact met ons op. Wilt u weten wat een bloemengroet bij de asverstrooiing inhoudt, bekijkt u dan onderstaande video:


Gaat de asverstrooiingsvaart altijd door?
Onze vaarten op zee zijn erg afhankelijk van het weer in combinatie met de verwachte golfhoogtes en daarom geldt: ijs en weder dienende. Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart of bel ons op. Blijf in ieder geval niet met vragen zitten.

U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega


Persoonlijke film van de asverstrooiingsceremonie van uw dierbaren

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met naamsvermelding, en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 6-10 minuten en wordt op DVD, USB of als bestand aan u geleverd. U kunt zelf de muziek uitkiezen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 165,00.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier in te vullen, te ondertekenen en aan ons te sturen, gescand per mail of per post naar ons kantoor in Haarlem.


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail  of brief de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 22,50 (€ 10,00 voor elk volgend exemplaar, of € 12,50 voor een PDF) over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam, crematorium en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid, en uw adres. U krijgt deze verklaringsakte ter nagedachtenis zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Crematoria die vanuit IJmuiden asverstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Crematorium Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematie Centrum Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Crematorium Meppel – Crematorium Zevenberg – Crematorium Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske –  Meerbloemhof Zoetermeer – Iepenhof Delft – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.

2022-11-10T17:10:13+01:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant