Asverstrooiing met een schip op de Noordzee vanuit de haven van IJmuiden

Vandaag varen wij uit naar de Noordzee om zorg te dragen voor de asverstrooiing en of asbijzetting van crematie-as die wij bij onderstaande crematoria hebben opgehaald. Als de weersomstandigheden het toelaten varen wij ter hoogte van Parnassia alwaar elke verstrooiing afzonderlijk plaats op een plek ergens op zee.

ATTENTIE: vanwege de slechte weersverwachting hebben wij de vaart helaas nogmaals moeten verschuiven naar a.s. dinsdag 7 juli, vertrektijd 15:30 uur.

Vertrektijd en adres
Vertrek om 15:30 uur vanuit de Vissershaven IJmuiden
Ligplaats schip M.S. Marion: Trawlerkade tegenover nr. 28

Hoe kunt u deze asverstrooiingsvaart volgen?
U heeft de mogelijkheid onze vaarroute per GPS live te volgen. Klikt u tijdens de vaart hier voor onze huidige geografische positie.

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of as bijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en op welke geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Bloemengroet bij de asverstrooiing
U kunt ook bloemengroet meegeven aan uw dierbare op zee. Deze wordt dan direct na de verstrooiing van de as meegegeven. Informeer hiervoor bij uw crematorium of neem direct contact met ons op. Wilt u weten wat een bloemengroet bij de asverstrooiing inhoudt, bekijkt u dan onderstaande video:


Persoonlijke film van de asverstrooiingsceremonie van uw dierbaren

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met naamsvermelding, en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 6-10 minuten en wordt op DVD of als bestand aan u geleverd. U kunt zelf de muziek uitkiezen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 125,00 voor de DVD en € 120,00 voor het bestand.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier in te vullen, te ondertekenen en aan ons te sturen, gescand per mail of per post naar ons kantoor in Haarlem.


Marion IJmuiden Halfstok

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

Afloop
Wij varen weg met de vlag half mast tot wij de locatie hebben bereikt. Na de verstrooiingen wordt er langzaam een cirkel om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij geeft de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch het zeegraf aan. Na het voltooien van deze cirkel wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven van IJmuiden.

Mogelijkheden 

U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website onze geografisch positie, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. Het vertrek vindt plaats vanaf de Trawlerkade tegenover nr. 28. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven. Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien komen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.
Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.
Blijf niet met vragen zitten. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.
Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega

Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staan o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door. Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer en crematorium van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis dan zo snel mogelijk thuisgestuurd.


Crematoria die vanuit IJmuiden asverstrooien:

Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske-  alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.