Asverstrooiing in de natuur van Chaam plaatsgevonden 6 juni 2024

Asverstrooiing in de natuur van Chaam plaatsgevonden 6 juni 2024

Asverstrooiing in de bossen van Chaam

Op 6 juni 2024 heeft de verstrooiing van de as  in de bossen van Chaam plaatsgevonden. Deze asverstrooiingen in het natuurgebied van Chaam voeren wij uit in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Vandaag hebben wij van 14:16 uur tot14:35 uur verstrooid.

Het was een mooie zonnige warme dag met wat sluierbewolking. Op sommige plekken in het bos scheen de zon op de grond, waardoor lichte en donkere plekken elkaar afwisselden. Er waren veel fluitende vogels te horen op deze lentedag, zo was er een roodborstje, een boomkruiper, en dieper in het bos zelfs een specht te horen. Er woei een zachte bries vanuit het noorden met maximaal windkracht 2. Het was mooi groen in het zomerse bos.


Foto impressie

 


Gedenkplek

Om de natuur niet te verstoren houden wij de precieze locatie geheim. U kunt in de buurt van de verstrooiingslocatie een bankje vinden die daar ter herinnering aan hen die zijn verbonden met de natuur is neergezet. Hier kunt u uw dierbare gedenken en bent u dus in de buurt van de plek waar de as is verstrooid. U vindt het bankje door onderstaande route te volgen:

U kan bijvoorbeeld parkeren op de kruising Nieuwe Maastrichtsebaan / Geuzenpad in Gilze. Dan het bos in, richting knooppunt 42 lopen. Dan rechts af richting knooppunt 64. Na ongeveer 300 meter zie je het bankje aan je rechterhand (zie de muispijl in de kaart, dat is de locatie van het bankje)

U kan ook bij pannenkoekenrestaurant de Steengroeve (Industriestraat 24, Chaam) parkeren en van daaruit langs de volgende knooppunten wandelen: 71, 41, 42 (daarna komt het bankje), 64, 63, 47 en dan weer terug naar De Steengroeve; lengte 8 kilometer.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua–Omega

Sebastiaan Smit

2024-06-07T12:40:16+02:00

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant