Asverstrooiing in het rustgevende natuurgebied van het Verstrooiterrein Delhuyzen

Op dinsdag 4 juni, wordt de as van verschillende overledenen verstrooid in het natuurgebied Delhuyzen, gelegen te midden van de prachtige Veluwse natuur nabij Arnhem. Dit natuurgebied is speciaal ingericht voor het verstrooien van as van overledenen. Het gebied bestaat uit heidevelden, dennenbomen en loofbomen zoals eiken, berken en beuken, waardoor het een prachtig en uniek natuurgebied is. Ook zijn er Schotse Hooglanders en heel veel vogelsoorten te zien. Er zijn verschillende plekken in het gebied waar bankjes staan om rustig te kunnen gedenken of te genieten van de natuur. Het natuurgebied is populair bij wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers. Bij elke asverstrooiing wordt een eigen plekje tussen de bomen gekozen om de natuur intact te houden en de bodem niet te verstoren.

Aanvang: ca. 12:30 uur.
Het tijdstip van verstrooien is afhankelijk van verkeers en weersfactoren en kan hierdoor afwijken.

U kunt in dit korte filmpje zien hoe de verstrooiing wordt uitgevoerd:

U kunt onze locatie hier live volgen:


Logboek
Na afloop van het verstrooien van de as zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. Hierin kunt u teruglezen op welk tijdstip, op welke locatie en onder welke omstandigheden de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Ook zullen er foto’s worden geplaatst.

Openingstijden
Het terrein is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Uit respect voor de mensen van wie de as op Delhuyzen is verstrooid, is het wenselijk dat u op de aangeduide paden blijft. Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.

Ecologisch evenwicht
Delhuyzen wordt met zorg onderhouden en de ecologische balans is belangrijk. Om het natuurlijke karakter van het terrein te waarborgen is het niet toegestaan om zelf struiken, bomen, gedenktekens of (brandende) kaarsen te plaatsen.

Route
Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen ligt aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Het terrein is met eigen vervoer bereikbaar en ligt zo’n 3 minuten vanaf de snelweg. Volg de Apeldoornseweg richting Vliegveld Terlet. De parkeerplaats ligt ter hoogte van hectometerpaal 5,3. Er is parkeergelegenheid bij het terrein, maar houdt u op zondagen rekening met drukte door recreatieve bezoekers.

Tot slot
Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.

Vriendelijke groet
~Aqua-Omega

Sebastiaan Smit