Asverstrooien met een voormalig marineschip op zee voor de kust van Den Helder / Texel

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria de as per schip vanuit de haven Den Helder op zee verstrooid of as bijgezet met een biologische afbreekbare zee-urn.

Vertrek ca. 17:00 uur vanuit Het Nieuwe Diep Den Helder.
Ligplaats schip (bij benadering): Het Nieuwe Diep 44, 1781 AE |  route

U kunt onze positie live hier live volgen klik hier.


Beëindiging livestream

Beste nabestaanden,

U had tot nog toe de mogelijkheid  om de verstrooiing van de as van uw dierbare per schip live via onze website te volgen. Dit was een dienstverlening, die ook bijdroeg aan de transparantie van ons werk.

De techniek werkt echter niet altijd feilloos, waardoor wij soms mensen moesten teleurstellen. Het is ons gebleken dat voor sommige mensen het niet doorgaan van de live-uitzending dermate onaangenaam is, dat het ons beter lijkt deze dienstverlening, en de daaraan gekoppelde naamsvermelding in de uitzending, per direct te beëindigen.

Wel zullen wij de uitgebreide verslaglegging op onze website van de vaarten voortzetten.

Met vriendelijke groet,

Sebastiaan Smit
~Aqua-Omega


Logboek
Na afloop van het as verstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

 

denhelder

Aqua-Omega vaart met het voormalige marineschip de m.s. Hendrik Karssen vanuit De Helder voor de verstrooiingen van de as op zee

‘Uitzwaaien’ en kennismaken met de uitvaartbegeleiders van Aqua-Omega kan bij de ligplaats van het schip. U kunt hier eventueel ook bloemen meegeven als bloemengroet. Vanaf de Zeepromenade of bij de vuurtoren Lange Jaap kunt u het schip op zee zien varen.

Na de verstrooiingen wordt er als laatste groet een ronde om de locatie van verstrooien gevaren en drie maal op de scheepshoorn geblazen, alvorens terug te keren naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart. Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.

U bereikt ons direct op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet

Sebastiaan Smit
~Aqua–Omega


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium Schagerkogge  – Crematorium Reestborgh – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.