Asverstrooien met een voormalig marineschip op zee voor de kust van Den Helder / Texel

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria de as per schip vanuit de haven Den Helder op zee verstrooid of as bijgezet met een biologische afbreekbare zee-urn.

Vertrek ca. 15:30 uur vanuit Het Nieuwe Diep Den Helder.
Ligplaats schip (bij benadering): Het Nieuwe Diep 44, 1781 AE |  route

U kunt onze positie live hier live volgen klik hier.

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Na afloop van de vaart kunt u de film ook terugkijken via deze website.

Naamsvermelding voorafgaande asverstrooiing
In principe worden de namen van overledenen tijdens de as verstrooiing niet genoemd in de live-uitzending.  Als u wilt dat de naam van uw dierbare word genoemd en het asverstrooien of asbijzetting in beeld gebracht wordt tijdens de livestream kunt u dit aan ons kenbaar maken door dit opdrachtformulier in te vullen en aan ons te mailen, en € 10,00 over te maken op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van de naam van uw dierbare en crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden.

Beste nabestaanden,

Deze vaarten worden live uitgezonden, waarbij alleen de verstrooiingen en bijzettingen in beeld worden gebracht waarvoor wij de uitdrukkelijke toestemming van de familie hebben. Dit zijn er doorgaans enkele. Hoe erg wij onze best ook doen de techniek kan ons altijd in de steek laten, maar u kunt er vanuit gaan dat wij er alles aan doen om het kanaal open te houden. ~Aqua-Omega accepteert echter geen enkele aansprakelijkheid voor het wegvallen van de verbinding.

Wat kunt u verwachten van deze uitzending? Kijk hier naar een vaart die eerder live is uitgezonden.

Hieronder de live uitzending:

Klik hier als de livestream hierboven niet functioneert of ga direct naar ons Youtubekanaal.

 

denhelder

Aqua-Omega vaart met het voormalige marine schip de m.s. Hendrik Karssen vanuit De Helder voor de verstrooiingen van de as op zee

‘Uitzwaaien’ en kennismaken met de uitvaartbegeleiders van Aqua-Omega kan bij de ligplaats van het schip. U kunt hier eventueel ook bloemen meegeven als bloemengroet. Vanaf de Zeepromenade of bij de vuurtoren Lange Jaap kunt u het schip op zee zien varen.

Na de verstrooiingen wordt er als laatste groet een ronde om de locatie van verstrooien gevaren en drie maal op de scheepshoorn geblazen, alvorens terug te keren naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart. Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.

U bereikt ons direct op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet

Sebastiaan Smit
~Aqua–Omega


Officiële Verklaring met Maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Klik hier voor een voorbeeld. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam –  adres – woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.

Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073  t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van uw dierbare die is verstrooid. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Blijf niet met vragen zitten. U kunt gerust contact met ons opnemen als u vragen heeft.
U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94 en bij geen gehoor op 06-55841880.

Vriendelijke groet
~Aqua – Omega

Sebastiaan Smit


Deelnemende crematoria:

Crematorium Schagerkogge  – Crematorium Reestborgh – Crematorium Schoterhof – Crematorium Groningen – Crematorium Appingedam – en diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.