Asverstrooiing per schip op de Noordzee vanuit IJmuiden

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria de as per schip vanuit de haven IJmuiden op zee as verstrooid of as bijgezet met een biologische afbreekbare zee-urn.

U kunt de vaart met beeld live volgen.

Tijden en adres
Vertrek: ca. 16:15 uur vanuit de Vissershaven IJmuiden
Ligplaatsschip: Trawlerkade tegenover nr.: 28

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Live volgen
U heeft de mogelijkheid deze vaart live in beeld door middel van streaming video volgen klik hier.
U kunt onze vaarroute GPS hier live volgen klik hier.

Hierbij moet wel gezegd worden dat hoe erg wij onze best ook doen de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om het kanaal en onze GPS operationeel te houden. Echter er kan altijd wat mis gaan.

Naamsvermelding voorafgaand asverstrooien of asbijzetten
In principe worden de namen van overledenen tijdens de as verstrooiing niet genoemd in de live-uitzending.  Als u wilt dat de naam van uw dierbare word genoemd en het asverstrooien of asbijzetting in beeld gebracht wordt tijdens de livestream kunt u dit aan ons kenbaar maken door dit opdrachtformulier te ondertekenen en € 10,00 over te maken op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van de naam van uw dierbare en crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden.

 

Klik hier als de livestream hierboven niet functioneert.

 

Marion IJmuiden Halfstok

m.s. Marion met de vlag in rouwstand

Afloop
Na de verstrooiingen wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij geeft de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch deze plaats aan. Na het voltooien van deze ronde wordt er ten afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven van IJmuiden.

Mogelijkheden

U kunt deze vaart op diverse manieren volgen: via deze website met videostreaming, u kunt zelf komen uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. Het vertrek vindt plaats vanaf de Trawlerkade tegenover nr. 28. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven.Vanaf de Kop van de Haven kunt u het schip voorbij zien varen en vanaf de pier bij de monding van de haven kunt u het schip naar open zee zien varen.
Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart. Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op. U bereikt ons persoonlijk op 023 542 41 94.
Met vriendelijke groet
Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:
================================================================================
Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Crematorium Almere – Ölandhorst, Lelystad, alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.
================================================================================

 

[/fusion_text]