Asverstrooien met de historische reddingsboot Suzanna op de zee vanuit Lauwersoog

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria  op respectvolle wijze de as per schip vanuit Lauwersoog op de Waddenzee verstrooid

Vertrek: ca. 16:00 uur ATTENTIE: het vertrek is ca. 15 minuten vertraagd
Haven:  Veerhaven Lauwersoog vanaf het KNRM-station

U kunt hier het schip uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. Het vertrek vindt plaats tegenover Kustweg 3, 9976 VP Lauwersoog. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven.
Hoe kunt u deze asverstrooiingsvaart volgen?
U heeft de mogelijkheid deze asverstrooiingsvaart middels een streamverbinding live te volgen. klik hier voor ons Youtubekanaal. U kunt onze vaarroute GPS  ook live volgen. klik hier voor onze huidige geografische positie.
Na de vaart blijft deze vaarroute en film voor u beschikbaar op deze website.

Logboek
Na afloop van het asverstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden.

Naamsvermelding voorafgaande asverstrooiing
In principe worden de namen van overledenen tijdens de as verstrooiing niet genoemd in de live-uitzending.  Als u wilt dat de naam van uw dierbare word genoemd en het asverstrooien of asbijzetting in beeld gebracht wordt tijdens de livestream kunt u dit aan ons kenbaar maken door dit opdrachtformulier in te vullen en aan ons te mailen, en
€ 10,00 over te maken op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van de naam van uw dierbare en crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden.

Over de uitzending:
Beste nabestaanden,

Deze vaarten worden live uitgezonden, waarbij alleen de verstrooiingen en bijzettingen in beeld worden gebracht waarvoor wij de uitdrukkelijke toestemming van de familie hebben. Dit zijn er doorgaans enkele. Hoe erg wij onze best ook doen de techniek kan ons altijd in de steek laten, maar u kunt er vanuit gaan dat wij er alles aan doen om het kanaal open te houden. ~Aqua-Omega accepteert echter geen enkele aansprakelijkheid voor het wegvallen van de verbinding.

Wat kunt u verwachten van deze uitzending? Kijk hier naar een vaart die eerder live is uitgezonden.

Hieronder de live uitzending:

 

Klik hier als de livestream hierboven niet functioneert of ga direct naar ons Youtubekanaal.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag.

Na de laatste asverstrooiing wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Hierbij markeert de bloemengroet namens ~Aqua-Omega symbolisch het zeegraf. Na het voltooien van deze ronde wordt er ter afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.
U bereikt ons direct op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet

Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega

Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:
=============================================================================

Wâldhôf Drachten – Cereshof Stadskanaal  – Algemeen Belang – Crematorium Goutum
==============================================================================