Asverstrooien op de Noordzee vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag per schip plaatsgevonden

Vandaag heeft Aqua-Omega met een schip voor onderstaande crematoria de as op waardige wijze verstrooid en bijgezet op de Noordzee. Met m.s. Marion zijn wij om 16:15 uur vanuit de Vissershaven van IJmuiden vertrokken naar zee. Om 18:12 uur lagen wij weer vast aan de wal.

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van verstrooiingsceremonie bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
04.07.2018 tussen 16:53 uur en 17:28 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 26′ 13” N – 04° 29′ 01” O
Einde 52° 25′ 45” N – 04° 28′ 43” O

Dit is ca. 5  km voor het strand van Parnassia.

Hier en daar lichte sluimer bewolking en vooral veel zon. Een matige tot vrij krachtige wind uit het noordoosten 4-5 Bft. Matige golven met schuimkopjes. Een lichte stroming naar het zuiden (eb).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze afscheidsplechtigheid op zee is er een bloemengroet namens Aqua-Omega op het water achtergelaten aan iedereen die vandaag op zee is achtergebleven. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van verstrooien gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. De vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de Vissershaven in IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematoria die vanuit IJmuiden asverstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske-  alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.