Asverstrooien met de historische reddingsboot Suzanna op de zee vanuit Lauwersoog

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria  op respectvolle wijze de as per schip vanuit Lauwersoog op de Waddenzee verstrooid

Vertrek: ca. 16:00 uur
Haven:  Veerhaven Lauwersoog vanaf het KNRM-station, klik hier

De Suzanna is een van de vijf zelf oprichtende schepen van het type Carlot.
klik hier voor meer informatie.

U kunt hier het schip uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan na de asverstrooiing aan de zee meegegeven.

Hoe kunt u deze asverstrooiingsvaart volgen?
U heeft de mogelijkheid onze vaarroute GPS  te volgen. klik hier voor onze huidige geografische positie.

Logboek
Na afloop van het as verstrooien of asbijzetten zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiingen hebben plaatsgevonden. Na afloop van de vaart kunt u de film ook terugkijken via deze website. Deze film geeft u een compilatie van de gehele asverstrooiingsvaart.


Persoonlijke film van de verstrooiing van de as van uw dierbare

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met  naamsvermelding en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 4-6 minuten en wordt op DVD of via transfer bij u aangeleverd. U kunt zelf de muziek bepalen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 75,00 voor de DVD en € 70,00 voor de transfer.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier te ondertekenen en aan ons terug te sturen.

Wat kunt u verwachten van deze asverstrooiingsfilm? Kijk hier naar een vaart die eerder heeft plaatsgevonden.


Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag.

Na de laatste asverstrooiing wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Na het voltooien van deze ronde wordt er ter afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.
U bereikt ons direct op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet

Sebastiaan Smit
~Aqua – OmegaOfficiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:


Yardenhuis Goutum – Yardenhuis Schoterhof – Yardenhuis Groningen – Crematorium Ommeland en Stad – Crematorium Winschoten – De Boskamp Assen.