As verstrooiing per schip op de Noordzee vanuit de haven van Den Helder heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag is voor onderstaande crematoria op waardige wijze de as op zee bij Den Helder  verstrooid en of bijgezet. Met m.s. Mercuur zijn wij om 14:33 uur vanuit het Nieuwe Diep  vertrokken naar zee. Om 16:12 uur lagen wij weer vast aan de wal.

m.s. Mercuur

 U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder straks een korte film van de verstrooiingsceremonie bekijken:

 


Datum en tijdstip van verstrooien 
19.09.2018 tussen 15:00 uur en 15:22 uur

Geografische positie asverstrooien en asbijzetten:
Start 52° 57′ 34” N – 04° 43′ 08” O
Einde 52° 57′ 48” N – 04° 43′ 01” O

Dit is ca. 2 km voor de kust van Den Helder.

Blauwe lucht met hier en daar stapelwolken. Zicht goed. Krachtige later harde wind uit het zuidzuidwesten 6-7 Bft. Grote lange golven met stroming naar het noorden.


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze afscheidsplechtigheid is er na de laatste asverstrooiing namens Aqua-Omega een “vaarwelboeket” achtergelaten op de plek waar de as op zee is verstrooid en bijgezet. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om de plaats van het zeegraf gevaren en is de scheepshoorn driemaal ten gehore gebracht. Daarna is de vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar de haven van Den Helder.


Foto impressie asverstrooiingsvaart    


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Opdrachtgevende crematoria:

Deelnemende crematoria:

Yardenhuis Schagerkogge – Yardenhuis Groningen – Andringastate Marsum – De Lariks Hardenberg- diverse van particulieren en van buitenlandse crematoria afkomstige assen.