As uitstrooien op zee per schip vanuit Lauwersoog

Vandaag wordt voor onderstaande crematoria  op respectvolle wijze de as uitgestrooid met een schip vanuit Lauwersoog op de Waddenzee; de asverstrooiingslocatie is als de weersomstandigheden dit toelaten bij de Engelsmanplaat.

Vertrek: ca. 15:30 uur

Beste nabestaanden,

het kan zijn dat wij vroeger vertrekken. Als u van plan bent ons te ontmoeten en of uw dierbare uit wil zwaaien neem dan alsjeblieft contact met mij op 0655841880.

Vriendelijke groet, Sebastiaan Smit

Haven:  Veerhaven Lauwersoog, klik hier

Als nabestaanden kunt op bovenstaand adres het schip uitzwaaien vanaf de kade, en indien gewenst persoonlijk kennis maken met de uitvaartleider(s) van ~Aqua-Omega. U kunt hier ook bloemen meegeven voor een bloemengroet aan uw dierbare. Deze worden dan samen met de asverstrooiing op zee meegegeven aan uw dierbare. Wilt u weten hoe een bloemengroet in zijn werk gaat klik dan hier voor meer informatie.

Foto: wikipedia

De Gebroeders Luden is een van de vijf zelf oprichtende schepen van het type Carlot waarmee wij asverstrooiingen verzorgen op water.
klik hier voor meer informatie.

U kunt onze geografische positie hieronder live volgen

Hierbij moet wel gezegd worden dat, hoezeer wij ook ons best doen, de techniek ons op zee altijd in de steek kan laten. Wij doen er alles aan om onze tracker operationeel te houden. Er kan echter altijd wat mis gaan.

Logboek
Na afloop van de asverstrooiing zal er op deze website uitgebreid verslag worden gedaan van de asverstrooiingsvaart. U ziet bijvoorbeeld wat onze vaarroute is geweest, op welke tijden en geografische positie de verstrooiing van de as hebben plaatsgevonden. Na afloop van de vaart kunt u de film ook terugkijken via deze website. Deze film geeft u een compilatie van de gehele asverstrooiingsceremonie op zee.


Persoonlijke film van de verstrooiing van de as van uw dierbare

U heeft nu de mogelijkheid een video van de verstrooiing van de as van uw dierbare te laten maken. In deze video ziet u het schip, de haven, de omstandigheden op zee, het zeemansritueel, de verstrooiing van de as van uw dierbare met  naamsvermelding en het afscheidsritueel. De film duurt ongeveer 4-6 minuten en wordt op DVD of via transfer bij u aangeleverd. U kunt zelf de muziek bepalen die in de film gebruikt wordt.

U betaalt voor deze dienst € 125,00 voor de DVD en € 120,00 voor de transfer.

Wilt u van deze dienst gebruik maken laat het ons dan uiterlijk een dag van te voren weten door dit opdrachtformulier te ondertekenen en aan ons terug te sturen.

Wat kunt u verwachten van deze asverstrooiingsfilm? Kijk hier naar een vaart die eerder heeft plaatsgevonden.


Gaat het asverstrooien altijd door?

Bij stormachtige weersverwachting kunt u betreffende wel of geen doorgang de dag vooraf deze website bij actuele berichten raadplegen. Bij niet vaarbare weersomstandigheden wordt de vaart doorgeschoven naar een andere dag.

Na de laatste asverstrooiing wordt er een ronde om de locatie van verstrooien gevaren. Na het voltooien van deze ronde wordt er ter afscheid drie maal op de misthoorn geblazen (‘Goede reis’), wordt de vlag naar de top van de mast gehesen en zet het schip koers naar de haven.

Bij stormachtige weersverwachting kunt u deze website de dag voor de vaart bij Berichten raadplegen betreffende het wel of geen doorgang vinden van de vaart.Blijf niet met vragen zitten. Neem gerust contact met ons op.
U bereikt ons direct op 023 542 41 94.

Met vriendelijke groet

Sebastiaan Smit
~Aqua – Omega


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart

Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak €22,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.


Opdrachtgevende crematoria en uitvaartondernemers:

Yardenhuis Goutum – Yardenhuis Schoterhof – Yardenhuis Groningen – Crematorium Ommeland en Stad.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]