Asverstrooiing op de Noordzee met een schip vanuit de haven IJmuiden heeft vandaag plaatsgevonden

Vandaag zijn wij met visserskotter Marion vanuit de Vissershaven van IJmuiden uitgevaren om zorg te dragen voor een waardige asverstrooiing en asbijzetting op de Noordzee in opdracht van crematoria, uitvaartbedrijven en particulieren.

Vertrek: 15:55 uur
Thuiskomst: 17:58 uur

m.s. Marion vaart op zee met de vlag in rouwstand

U kunt hier de vaarroute bekijken

U kunt hieronder een compilatie van asverstrooiingsceremonie bekijken:


Datum en tijdstip van asverstrooiing
15.05.2019 tussen 16:30 uur en 17:07 uur

Geografische positie van asverstrooien en asbijzetten:

Start 52° 26′ 12” N – 04° 30′ 09” O
Einde 52° 26′ 30” N – 04° 30′ 26” O

Dit is 5 kilometer voor de kust van Parnassia.

Onbewolkt, zonnig en helder met een vrij matige koele wind uit het noordoosten 3 Bft.
Kleine korte golvjes op zee met een matige later geen stroming (wisseling van tij).


Afloop asverstrooiingsceremonie
Tijdens deze asverstrooiingsvaart zijn vier bloemengroeten na een asverstrooiing gegeven. Een in directe opdracht van nabestaanden aan hun dierbare. Twee in opdracht van Crematorium Westerveld namens nabestaanden en de laatste namens Aqua-Omega aan iedereen die vandaag op zee is verstrooid of bijgezet. Na deze bloemengroet is het schip in een cirkel om het zeegraf gevaren en heeft de scheepshoorn en scheepsbel geklonken en is de vlag weer ten top gehesen en zijn wij teruggekeerd naar IJmuiden.


Foto impressie asverstrooiingsvaart

 


 


Officiële verstrooiingsverklaring met maritieme kaart
Van deze verstrooiing is een officiële Verklaring met Maritieme kaart verkrijgbaar. Hierop staat o.a. de naam van de overledene en plaats van verstrooiing aangegeven. Klik hier voor een voorbeeld.

Wilt u hiervan ook een exemplaar ontvangen, geef dan per e-mail de naam van de overledene zoals u deze op de verklaring afgedrukt wilt zien, de naam van het crematorium waar de crematie heeft plaatsgevonden, het crematienummer, uw naam-adres-woonplaatsgegevens en voor eventuele vragen uw telefoonnummer door.
Maak € 18,50 over op rek. IBAN NL49ABNA0479765073 t.n.v. Aqua-Omega onder vermelding van naam en crematienummer van de overledene. U krijgt de verklaring ter nagedachtenis z.s.m. thuisgestuurd.

Opdrachtgevende crematoria:


Crematoria die vanuit IJmuiden kunnen verstrooien:

Crematorium Westgaarde, Amsterdam – Bouwens, Uithoorn – De Nieuwe Ooster, Amsterdam – Zaanstad, Zaandam – Hoorn – Purmerend – Haarlem – Westerveld, Driehuis – De Nieuwe Noorder, Amsterdam – Waerdse Landen, Heerhugowaard – Yardenhuis van Lelystad – Jonkerbos, Nijmegen – Dieren – Boskamp, Assen – Moscowa Arnhem- Crematorium Almere – Crematorium Westerhout – Crematoria Twente – Zorgvlied Amstelveen – Yardenhuis van Meppel – Yardenhuis Zevenberg – Yardenhuis Achterhoek Doetinchem – Haskerpoort Oudehaske – Yarden Schoterhof Nieuweschoot – Yardenhuis van Diepenveen – Duin en Bollenstreek Lisse – alsmede enkele door particulieren aangeboden, en van buitenlandse crematoria afkomstige as.