Asverstrooiing op de Noordzee vanuit IJmuiden

As verstrooien of bijzetten op zee per schip voor de kust van Zandvoort, Parnassia, IJmuiden of Castricum. Asverstrooien met alleen uw familie of met meerdere families tijdens de Opstapvaarten, zie onderaan deze pagina.

Door het gebruiken van oude maritieme tradities, die bij een zeebegrafenis van kracht waren, maakt ~Aqua-Omega van elke asverstrooiing een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid.

Voor hen die vroeger van hieruit naar zee voeren alsmede voor het noordelijk gelegen Randstadgebied een voor de hand liggende uitvaarhaven.  Doorgaans wordt tot ca. 4 km westwaarts uit de kust gevaren. Richting Parnassia, Zandvoort of Wijk aan Zee is eveneens mogelijk.

Asverstrooien met een echte zeekotter

Volgens sommigen de beste schepen die ooit gebouwd zijn. U ervaart varen zoals varen bedoeld is. Zee, golven en de wind. Aan boord wordt u gastvrij ontvangen door de driekoppige bemanning. Het is een groot, zeewaardig schip. Ruime binnen- en buitenaccomodatie, geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. Capaciteit 35 personen.

Uniek! zonsondergangvaarten mogelijk, echter zonder zongarantie.

Tarieven

  • € 482,00 vaart op weekdagen. Duur vaart ca. 1 uur 15 minuten, recht, bak- of stuurboord tot ca. 4 km in zee
  • €   72,00 toeslag vaart weekend en feestdagen
  • €   45,00 toeslag vaartverlenging per 15 minuten. Bijvoorbeeld: Parnassia 15 min. extra vaartijd, Zandvoort of Castricum 1 uur extra vaartijd

Uitvaartbegeleiding
Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze uitvaartbegeleiding, die de vaart en asverstrooiing voor u tot een stijlvolle plechtigheid maakt.

Wat doet de uitvaartleider?
De uitvaartleider draagt zorg voor de ontvangst van familie aan boord, zorgt voor een nette opstelplaats voor de urn of askoker, het leiden van de plechtigheid (inleidend woord, gelegenheid bieden tot spreken, moment van stilte, slotwoord). De verstrooiing wordt naar keus door de uitvaartleider of de familie verricht. De uitvaartleider draagt ook zorg voor het afspelen van muziek, en registreert de tijd en exacte locatie van de verstrooiing.

  • € 75,00 toeslag uitvaartleider weekdagen
  • € 85,00 toeslag uitvaartleider weekend en feestdagen.

Maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring
U kunt na afloop van de asverstrooiingsvaart een maritieme kaart met officiële verstrooiingsverklaring ontvangen. Hierop staat zeekaart met positie, het schip, datum en tijdstip van asverstrooien vermeld. Dit document ontvangt u dan samen met de rekening per post.

  • € 18,50 maritieme kaart
  • € 10,00 voor elk volgend exemplaar
  • € 12,50 als PDF, per email

Asverstrooiing per schip op zee tijdens een Opstapvaart

€ 77,50 per persoon. Kinderen onder de 16 jaar € 35,00.

Bij een Opstapvaart gaan verscheidene families op dezelfde vaart mee, onder leiding van een uitvaartleider. Deze vaarten worden uitgevoerd op vaste data en vertrektijden, en alleen bij voldoende deelname. Meldt u tijdig aan via email, info@asverstrooiing.nl of telefonisch via 06 55 84 18 80 of 023 542 41 94.